Izpostavljamo

Iz 15. seje Občinskega sveta

Ivančna Gorica, 29.03.2012


Včeraj je potekala 15. redna seja Občinskega seta, ki so jo svetniki in svetnice začeli z ogledom podjetja Akrapovič. V nadaljevanju seje so se seznanili z delovanjem nekaterih občinskih javnih zavodov, potrdili pa so tudi mandat uredniku občinskega glasila Klasje.
Podobno kot so se svetniki in svetnice že pred časom seznanili s poslovanjem podjetja Livar, je sedaj sledil še obisk svetovno znanega podjetja Akrapovič, ki se ukvarja s proizvodnjo izpuhov za motociklistično in avtomobilsko industrijo. Predstavniki občinskega sveta pa so se ob srečanju z ustanoviteljem in lastnikom podjetja, Igorjem Akrapovičem, seznanil s potekom proizvodnih procesov in načrti tega podjetja, ki danes na lokaciji v Ivančni Gorici in Podpeči zaposluje že več kot 500 zaposlenih. V Ivančno Gorico hodi v službo približno 20 odstotkov domačinov, torej delavcev iz območja občine Ivančna Gorica.


Potem ko je globalna kriza prizadela pred leti domala ves svet, se je to v Akrapoviču poznalo minimalno, in sedaj ponovno beležijo rast prodaje svojih proizvodov. Še posebej je v zadnjih letih v porastu proizvodnja za avtomobilsko področje, ki že počasi dohiteva Akrapovičevo izvirno dejavnost na področju motociklizma. Seveda pa je razvoj podjetja v veliki meri odvisen tudi od možnosti širitve, ki je načrtovana in v veliki meri pogojena tudi s sprejetjem Občinskega prostorskega načrta. Kot je ob tej priliki povedal župan Dušan Strnad je s strani občine storjeno vse, da se Akrapoviču omogoči načrtovana širitev in upa, da bodo tudi državne institucije prepoznale potencial tega podjetja ne samo za lokalno temveč tudi slovensko gospodarstvo.

Nadaljevanje seje je potekalo v sejni sobi, kjer so se občinski svetniki seznanili s poročili nekaterih javnih ustanov. Tako je poročilo podal komandir Policijske postaje Grosuplje Vlado Ščavničar, ki ocenjuje ugodne varnostne razmere v občini. Iz poročila je bilo razvidno, da je bilo v lanskem letu storjenih na območju občine Ivančna Gorica 702 kazniva dejanja. Spodbudno je da pri prometnih nesrečah ni bilo nesreč s smrtnim izidom, ugotavlja pa se dokaj nizka preiskanost teh kaznivih dejanj, ki je posledica zlasti šibke kadrovske ekipe in velikokrat tudi pomanjkanja informacij s strani lokalnega prebivalstva. Komandir je še naprej tudi zagotovil delovanje POLICIJSKE pisarne v Ivančni Gorici z dvema policistoma, ob tem pa omenil tudi težave, ki jih imajo pri urejanju odnosov z najemodajalcem za prostore, ki jih koristijo.


V nadaljevanju se je Občinski svet seznanil tudi s poročilom Centra za socialno delo Grosuplje. Direktor Nenad Stojanovič je poročal, da se tudi njihov center sooča z zaostanki pri reševanju vlog, prioritetno pa se obravnava denarno-socialne pomoči. V lanskem letu je bilo za našo občino izdanih 335 denarnih socialnih pomoči, 205 izrednih denarnih socialnih pomoči in 115 enkratnih občinskih denarnih pomoči.


Direktorica Mestne knjižnice Grosuplje, Roža Kek je izpostavila v poročilu o delu, da število članov in obiskov v enoti v Ivančni Gorici stalno narašča, knjižnica pa s pomočjo finančnih sredstev občine uspešno deluje, tako je bilo v lanskem letu nabavljenih nekaj več kot 4000 novih knjižnih enot, večinoma knjig. V razpravi je bilo izpostavljeno tudi vprašanje možnosti vzpostavitve krajevne enote v Zagradcu, do katere pa morda le pride v sklopu gradnje nove šole v Zagradcu.


O delovanju ivanške enote Glasbene Šole Grosuplje pa je poročal ravnatelj Dean Telič Zavašnik. V Ivančni Gorici je bilo v lanskem letu vpisanih 34 otrok, učenci programov, ki se izvajajo v Ivančni Gorici pa so se uspešno predstavili tudi na raznih javnih prireditvah, državnih in mednarodnih tekmovanjih.


V želji da bi bili občinski svetniki seznanjeni tudi z delom predstavnikov, ki jih imenujejo v svetih javnih zavodov iz območja naše občine, so tokrat ti predstavniki podali poročila občinskemu svetu in jih tudi na ta način seznanili z delovanjem zavodov; Vrtec Ivančna Gorica, OŠ Stična, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Glasbena šola Grosuplje, Zdravstveni dom Ivančna Gorica, Srednja šola Josipa Jurčiča, Vzgojno izobraževalni zavod Višnja Gora in Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični. Po obravnavi poročil je bil sprejet sklep, da od predstavnikov občine v svetih javnih zavodov pričakuje, sprotno informiranje in posvetovanje pred sprejemom najpomembnejših kadrovskih, finančnih in organizacijskih odločitev.


Ob koncu seje je Občinski svet na predlog Komisije potrdil za urednika občinskega glasila Klasje Mateja Šteha, dosedanjega vršilca dolžnosti in javnega uslužbenca Občine Ivančna Gorica.

Poročila obravnava na seji so dostopna tudi na strani z objavljenimi gradivi za 15. sejo.

Fotogalerija s seje >>Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki