Izpostavljamo

V novo leto s sprejetim dvoletnim proračunom za 2012-2013

Ivančna Gorica, 02.01.2012


V torek 20. decembra je potekala 12. redna seja Občinskega sveta, ki se je začela nekoliko drugače kot običajno, saj je pred dokončnim sprejemanjem proračuna za leto 2012 in 2013, Občinski svet opravil nekaj prijetnih opravil.


Že tradicionalno so tudi letos skavti prinesli betlehemsko luč miru in jo izročili županu, ter vsem zaželeli uspešno delo in vesele praznike. V imenu Sveta za starosti prijazno občino sta podžupan Tomaž Smole in vodja sveta Milena Vrenčur proglasila najlepše voščilnice, ki so prispele na javni poziv Sveta, izdelovali pa so jih otroci naših vrtcev in snovnih šol, dijaki srednje šole, člani Društva upokojencev Ivančna Gorica, UTŽO Ivančna Gorica, KD Harmonija, JSKD OI Ivančna Gorica in udeleženci ustvarjalnih delavnic v Višnji Gori.
Ob tej priložnosti je svetnikom in svetnicam avtorica Dragica Šteh predstavila knjigo Zala – mala zelena gosenica, ki je izšla v projektu medgeneracijskega sodelovanja otrok iz Vrtca Ivančna Gorica in dijakov ter zaposlenih Srednje šole Josipa Jurčiča. Izid knjige sta podprla Občina Ivančna Gorica in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Ivančna Gorica. Tudi tokratno sejo pa je pozdravila nova razstava slik, ki jo je v sejni sobi tokrat pripravil slikar iz Radohove vasi, Tone Drab. (razstavo je v njegovem imenu zaradi odsotnosti predstavil Štefan Horvat).


Na dnevnem redu seje je bila osrednja točka sprejemanje proračuna za leti 2012 in 2013. Natančnejša obrazložitev je bila podana že na prejšnji seji, tokrat so bili obravnavani posamezni prejeti amandmaji. Občinski svet ni podprl amandmajev, ki so jih podali svetniki Neodvisne liste Optimist, sprejet je bil le amandma župna, ki ga je podal na amandma svetnika Rada Javornika in sicer, da se povečajo sredstva za investicijsko vzdrževanje Knjižnice Ivančna Gorica, s čimer se bo uredila knjižnica na Krki po poplavah jeseni 2010.

Tako je Občinski svet Občine Ivančna Gorica sprejel prvič v zgodovini obstoja občine dvoletni proračun. Sprejeti proračun bo objavljen na spletnih straneh Občine v prvih dneh novega leta 2012.

Odlok o proračunu Občine Ivančna Gorica za leto 2012

Odlok o proračunu Občine Ivančna Gorica za leto 2013


Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki