Izpostavljamo

6. seja Občinskega sveta občine Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 22.04.2011


6. seja Občinskega sveta je potekala v sredo 20. aprila 2011. Na tokratni seji je bila osrednja točka dnevnega reda opredeljevanje Občinskega sveta do nekaterih večjih posegov v sklopu priprave Občinskega prostorskega načrta. Svetniki in svetnice so podrobno obravnavali naslednje pobude: ureditev dirkališča za motokros v Culkarjevi dolini (AMD Šentvid pri Stični), nova lokacija vzletišča Šentvid (LK Šentvid), Dom starejših Gorenja vas (Bomax d.o.o. Muljava), Rekreacijsko območje Zagradec (Toplar d.o.o. Zagradec), Občina Ivančna Gorica pa v bodočem načrtu predlaga ureditev nekdanje Farme Stična, zahodno obvoznico Ivančne Gorice, novo prometno ureditev Šentvida pri Stični in Višnje Gore.

Po dolgi razpravi se je Občinski svet opredelil pozitivno do vseh pobud, razen do pobude gradnje Doma starejših v Gorenji vasi. Pri pobudi za vzpostavitev nove lokacije vzletišča Šentvid, je glede na bojazen krajanov KS Dob, da se bodo z novo lokacijo poslabšale poplavne razmere Doba, Občinski svet sklenil, da se v postopku priprave Občinskega prostorskega načrta zaenkrat vodijo tudi aktivnosti za načrtovanje razvoja dejavnosti LK Šentvid na sedanjem vzletišču.
Predstavitev posameznih pobud

Občinski svet se je na tokratni seji seznanil tudi s poročili Zdravstvenega doma Ivančna Gorica, Zveze športnih organizacij Ivančna Gorica, OŠ Stična in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, ter JKP Grosuplje.
Poročila

Sprejeti so bili tudi predlogi sklepov o ukinitvi statusa javnega dobra zemljišč v k.o. Radohova vas, Stična in Gorenja vas.

Videoposnetki iz 6. seje bodo na voljo za ogled predvidoma prihodnji teden.

Fotogalerija

Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki