Izpostavljamo

Iz prve seje novega občinskega sveta

Ivančna Gorica, 10.11.2010


Prva konstitutivna seja novega občinskega sveta v mandatnem obdobju 2010 – 2014 je potekala v sredo 10. novembra 2010. Na seji je bilo potrjenih vseh 21 svetniških mandatov in županski mandat novemu županu Dušanu Strnadu.

Kljub temu, da so rezultati letošnjih lokalnih volitev že dalj časa uradni je do potrditve mandatov članom in članicam novega občinskega sveta občine Ivančna Gorica in potrditve mandata župana prišlo na prvi t.i. konstitutivni seji. Sejo je sklical v predpisanem roku glede na datum volitev v drugem krogu, dosedanji župan Jernej Lampret, vodila pa jo je Milena Vrenčur kot najstarejša članica novega občinskega sveta. Na seji so bili potrjeni svetniški mandati naslednjim izvoljenim članom in članicam občinskega sveta (po abecednem redu):

Artač Dušan
Brodnjak Irena
Čurčić Đuro
Hribar Vera
Javornik Rado
Jevnikar Milan
Kastelic Ignacij
Klemenčič Andrej
Koščak Marija
mag. Kos Jurij
Kuplenk Stanko
Lampret Jernej
Mežan Janez
Miše Andreja
Mušič Barbara
Rus Urška
Smole Tomaž
Šinkovec Alojz
Vrenčur Milena
Vrhovec Milena
Zadel Janko

Člani in članice občinskega sveta so potrdili mandat novemu županu Dušanu Strnadu, ki je  bil izvoljen za župana v drugem krogu letošnjih lokalnih volitev, dne 24. 10. 2010. Župan Strnad je prejel iz rok dosedanjega župana Jerneja Lampreta župansko verigo, nato pa je z zaprisego tudi simbolno prevzel vodenje občine Ivančna Gorica v naslednjem štiriletnem mandatu. Zaprisego so opravili tudi člani in članice občinskega sveta, župan Strnad pa je vsakemu izročil značko – občinski grb.

Ob koncu seje je novi občinski svet izvolil tudi prvo delovno telo, sedemčlansko Komisijo za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja. Pri sestavi kandidatne liste so skušali zagotoviti čim širšo zastopanost v komisiji glede na zastopanost različnih svetniških skupin in posameznikov v občinskem svetu. Na koncu so bili v Komisijo za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja izvoljeni  naslednji člani občinskega sveta:
Artač Dušan, Brodnjak Irena, Jevnikar Milan, mag. Kos Jurij, Smole Tomaž , Vrenčur Milena in Vrhovec Milena. Za predsednika komisije je bil izvoljen Milan Jevnikar, tudi predsednik te komisije v mandatnem obdobju 2006-2010. Komisija bo v nadaljevanju svojega dela pripravila predloge za sestavo ostalih delovnih teles občinskega sveta.
Župan Dušan Strnad je z delom župana občine Ivančna Gorica začel naslednji dan po konstitutivni seji, v četrtek 11. novembra 2010, delo župana pa bo opravljal poklicno.

Fotogalerija s prve seje »

Izjava župana, Dušana Strnada:Video posnetek seje:Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki