Tečaj strokovne USPOSOBLJENOSTI ZA OPRAVLJANJE LOKALNEGA TURISTIČNEGA VODENJA na območju občine Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 19.02.2021


Na podlagi Odloka o turističnem vodenju na območju Občine Ivančna Gorica, ki je objavljen v Uradnem listu RS (126/2020), Zavod Prijetno domače za kulturo, turizem, promocijo, informiranje in upravljanje Jurčičeve domačije (v nadaljevanju: Zavod Prijetno domače) in Občina Ivančna Gorica razpisujeta:

Tečaj strokovne USPOSOBLJENOSTI ZA OPRAVLJANJE LOKALNEGA TURISTIČNEGA VODENJA na območju občine Ivančna Gorica

1. Namen in pogoji

Namen tečaja je usposabljanje lokalnih turističnih vodnikov za strokovno vodenje obiskovalcev na območju občine Ivančna Gorica. Po zaključku usposabljanja bodo vsi udeleženci, ki bodo uspešno opravili preizkus, vpisani v register lokalnih turističnih vodnikov na območju občine Ivančna Gorica in bodo prejeli izkaznico za vodenje. Uspešno opravljeno usposabljanje in vpis v register sta pogoj za izvajanje lokalnega vodenja.

K sodelovanju vabimo vse osebe, ki želijo pridobiti osnovno znanje o turizmu, načinu vodenja in znamenitostih na območju občine Ivančna Gorica ter izpolnjujejo naslednje pogoje:
- končana najmanj V. stopnja izobrazbe,
- tekoče znanje vsaj enega od naslednjih tujih jezikov: nemški, angleški, italijanski.
2. Potek izobraževanja in kotizacija
Program usposabljanja organizira Zavod Prijetno domače. Predavanja bodo potekala pretežno na daljavo, preko videokonference in, v kolikor bo mogoče, tudi na terenu.
Izobraževanje je sestavljeno iz predavanj, pisnega izpita ter praktičnega izpita z vodenjem na terenu. Praktični del se bo izvedel po kasnejšem dogovoru, glede na epidemiološko stanje.

Termin teoretičnega izobraževanja: 15. 3. ̶   31. 3. 2021, v popoldanskih urah.

Cena izobraževanja znaša 95,00 € na posameznika, kar predstavlja zgolj eno četrtino vseh skupnih stroškov za izvedbo izobraževanja in izdajo izkaznice. Plačilo se izvede po pravočasno oddani prijavi, na podlagi izstavljenega računa.

3. Merila za izbor kandidatov

Vsi kandidati, ki ustrezajo pogojem iz prve točke, se lahko vključijo v program usposabljanja za lokalne turistične vodnike. Vse prijave in ustreznost pogojev bo pregledal Zavod Prijetno domače. Osebe, ki ne bodo izpolnjevale pogojev, ne bodo mogle biti vključene v program usposabljanja.

V primeru velikega števila prijav, se bodo upoštevali dodatni pogoji:
- članstvo v enem turističnem društvu na območju Občine Ivančna Gorica,
- vrstni red oddane prijave oz. plačila,
- vodniške izkušnje.
Prijave se zbirajo po vrstnem redu do zasedbe prostih mest. Zavod Prijetno domače si pridržuje pravico do predhodnega zaprtja tega razpisa v primeru zadostnega števila prijav.

4. Prijave in dodatne informacije

Prijave lahko oddate na naslov: Zavod Prijetno domače, Sokolska ulica 8, 1295 Ivančna Gorica, ali preko e-pošte na naslov: info@prijetnodomace.si. Prijavnica se nahaja v prilogi. Prepozne oziroma na napačen naslov prispele prijave se ne bodo obravnavale. Prijavitelje, ki bodo izpolnjevali pogoje tega poziva, se bo pisno obvestilo po elektronski pošti o vključenosti v tečaj strokovnega usposabljanja. S podpisano izjavo, ki je del priloge, kandidati potrdijo izpolnjevanje in sprejemanje pogojev za kandidiranje na tem javnem pozivu. V primeru dvoma glede izpolnjevanja pogojev katerega koli kandidata lahko Zavod Prijetno domače zahteva dodatna pojasnila ali dokazila.

Rok prijave je 10. 3. 2021.

V primeru vprašanj smo vam na voljo na tel. številki: 01 7812 128 ali preko e-naslova: info@prijetnodomace.si.

Zavod Prijetno domače

docxPrijavnica (.docx 89KB)


Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 228 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 228 > >>

ponedeljek
8:00-11:00, 12:00-15:00
sreda
8:00-11:00, 12:00-16:30
petek
8:00-11:00, 12:00-13:00
Naslov in kontaktni podatki »

rss icon  RSS

Spremljaj nas!
aktualno

» Termini hitrega testiranja v naslednjem tednu (8. 3. – 12. 3. 2021)

» Ob obletnici rojstva Josipa Jurčiča uradna otvoritev Jurčičevega leta

» Termini hitrega testiranja v naslednjem tednu (8. 3. – 12. 3. 2021)

Predstavitvena brošura občine Ivančna Gorica

Ogledate si jo lahko v obliki digitalnega listalnika. Odpri»


 

Prelistajte lokalni energetski koncept občine Ivančna Gorica. Preberi »

 


Spremljaj nas!
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki