Sodeluj na nagradnem natečaju za najboljšo fotografijo Prijetno domače - občina Ivančna Gorica in osvoji nagrado

Ivančna Gorica, 20.09.2017


Občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače želita obogatiti arhiv fotografij, ki ga uporabljata za promocijske namene in hkrati spodbuditi prebivalce, da bi pripomogli h kvalitetnejšemu prikazu občine. Zato vabimo k sodelovanju vse ljubiteljske in profesionalne fotografe z območja občine Ivančna Gorica, ki so skozi fotografski objektiv pripravljeni osvetliti posebnosti in lepote naših krajev. Avtorji fotografij lahko v nagradnem natečaju sodelujejo izključno le kot fizične osebe.
Pošljite nam fotografije, ki niso starejše od 5 let in ki odražajo naslednjo tematiko:

1. SKLOP - naravna, kulturna in arhitekturna dediščina naših krajev in občine;
2. SKLOP - športne, kulturne in druge dejavnosti, dogodki, utrip, delo in življenje prebivalcev;
3. SKLOP - kreativen prikaz kulinaričnih posebnosti.


Pri fotografiranju javnih prireditev in motivov, ki vključujejo osebe, je avtor dolžan v celoti upoštevati pravna določila glede fotografiranja oseb, še posebej otrok. Fotografije, ki omogočajo enostavno in natančno prepoznavo upodobljenega posameznika, morajo biti obvezno opremljene z vnaprej pridobljeno osebno privolitvijo upodobljenega posameznika oz. njegovih staršev ali skrbnikov – soglasjem za objavo fotografije, ki je priloženo v dokumentaciji natečaja. Tovrstne fotografije brez soglasja ne bodo sprejete.

Fotografije opremite s podatki o avtorju (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) in sami fotografiji. Fotografijam obvezno priložite podpisan Obrazec za prijavo na nagradni natečaj, s katerim avtorji podeljujete materialne avtorske pravice Občini Ivančna Gorica in Zavodu Prijetno domače v celoti, s čimer jima je zagotovljena možnost nadaljnje uporabe fotografij v promocijske namene. Fotografije brez soglasja ne bodo sprejete. Ustrezno opremljene fotografije bodo po potrebi nemudoma dane v uporabo naročniku, že v času pred zaključkom natečaja.

Fotografijo z ustreznimi podatki nam pošljite na elektronski naslov: turizem@ivancna-gorica.si. Prosimo, da pri tem upoštevate ureditev posameznih fotografij v mape, označene z imenom in priimkom avtorja. Fotografije lahko avtorji dostavijo tudi na prenosnih medijih osebno v pisarno Zavoda prijetno domače, Sokolska ulica 5, 1295 Ivančna Gorica. V izbor bodo uvrščene le fotografije z izvorno ločljivostjo vsaj 3000 x 2000 in največ 7360 x 4912 svetlobnih točk (pixlov) v standardni barvni paleti RGB in jpg formatu. Velikost fotografije naj ne presega 5MB brez stiskanja datoteke, fotografije z vodnim žigom ne bodo sprejete.

Vsak avtor lahko pošlje do 12 fotografij iz vsakega sklopa, ki jih bo pregledala komisija in izbrala 3 najboljše ter jih ustrezno nagradila. V komisiji bo prisoten vsaj eden strokovni sodelavec s področja fotografije, ocenjevanje pa bo potekalo anonimno, brez navedbe avtorjev. Odločitev komisije je dokončna.

Avtor najboljše ocenjene fotografije bo prejel bon za nakup fotografske opreme v vrednosti 300€, drugo uvrščeni v vrednosti 150€, tretji pa v vrednosti 50€. Privlačno praktično nagrado prejme tudi avtor najlepše serije fotografij iz posameznega sklopa. Akontacijo dohodnine od dobitka plača podeljevalec nagrade. Višina nagrade in akontacija se dobitniku nagrade vštevata v letno odmero dohodnine.

Na natečaju ne smejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri naročniku nagradnega natečaja, člani strokovne žirije ter ožji družinski člani navedenih oseb.

Natečaj je odprt z dnevom objave v občinskem glasilu Klasje in spletni strani Občine Ivančna Gorica in traja do 28. februarja 2018. Rezultati natečaja bodo predvidoma znani do sredine meseca marca, ko bo razpisan drugi, pomladno-poletni fotografski natečaj. Zmagovalne fotografije oz. avtorji bodo objavljeni na spletni strani občine Ivančna Gorica ter v občinskem glasilu Klasje, posamezniki pa bodo obveščeni tudi osebno oz. preko elektronske pošte. Kjer to dopušča način objave, bodo objavljenim fotografijam dodani podatki o fotografiji ter ime in priimek avtorja. Ob zaključku natečaja je predvidena tudi razstava fotografij pridobljenih znotraj natečaja.

Naročnik lahko spremeni ta pravila, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Morebitne spremembe pravil bodo pravočasno objavljene na spletni strani občine Ivančna Gorica.

Dodatne informacije o natečaju:

Zavod prijetno domače, T: 01/781-21-28, E: turizem@ivancna-gorica.si

Vsebina:
docxObrazec za prijavo na nagradni fotografski natečaj (.docx 31KB)
docxSoglasje za objavo fotografije (.docx 22KB)


Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 208 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 208 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki