Izpostavljamo

Na Muljavi odprli prenovljeno športno igrišče

Ivančna Gorica, 12.10.2021


Pri podružnični šoli na Muljavi je v soboto, 9. oktobra 2021 potekala slovesna otvoritev prenovljenega večnamenskega športnega igrišča. Pridobitve v kraju se veselijo krajani Krajevne skupnosti Muljava, zlasti še člani športnega društva in drugih društev ter učenke in učenci Podružnične šole Muljava.
Slavnostni prerez traku (na sliki od leve proti desni): direktor podjetja Eltim Darko Perko, župan Dušan Strnad, predsednik ŠD Muljava Jure Erjavec, ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar in predsednik KS Muljava Janez Drobnič.

Na otvoritveni slovesnosti se je župan Dušan Strnad uvodoma zahvalil sodelavcem iz občinske uprave za realizacijo projekta, občinskemu svetu za posluh in nenazadnje izvajalskemu podjetju ElTim, ki je igrišče obnovilo. Prenova športnega parka na Muljavi je obsegala kompletno prenovo asfaltne površine, podaljšanje igrišča, ureditev novih tribun, zamenjavo zaščitne ograje in športne opreme. Na novo so urejene elektroinštalacije in razsvetljava ter odvodnjavanje. Urejena je tudi okolica igrišča, dostop in dodatna parkirišča za avtomobile in kolesarnica. Igrišče je primerno za igranje malega nogometa, rokometa in košarke, novost pa je tudi odbojkarsko igrišče. Obnovljeno igrišče je tudi »dom« za šolarje muljavske podružnične šole, kjer se bodo lahko izvajale šolske in prostočasne aktivnosti. Župan je še povedal, da bo igrišče primerno tudi za marsikatero prireditev na Muljavi, projekt obnove pa je nenazadnje posvečen tudi Jurčičevemu letu, ki ga letos še posebej pozorno obeležujemo.

Navzoče sta nagovorila tudi predsednik Krajevne skupnosti Muljava Janez Drobnič in predsednik Športnega društva Muljava Jure Erjavec. Oba sta izrazila zadovoljstvo ob veliki pridobitvi in se zahvalila vsem, ki so sodelovali pri realizaciji obnove. Upata, da bo športni objekt dobro služil čim širšemu krogu krajank in krajanov.
Investicijo v prenovo igrišča je financirala Občina Ivančna Gorica, ki je del sredstev pridobila tudi na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Ob igrišču se načrtuje še postavitev manjšega objekta s sanitarijami in skladiščnimi prostori, že pa je pripravljen tudi prostor za ureditev otroškega igrišča za najmlajše krajane.
V kulturnem programu na otvoritvi so sodelovali učenci Podružnične šole Muljava z mentoricami in Barbara Tekavec iz KD Josipa Jurčiča Muljava. Domače športno društvo pa je ob tej priložnosti gostilo tudi tekme rednega kroga občinske lige v malem nogometu.To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki