Izpostavljamo

V Višnji Gori pozdravili pohodnike dobrodelnega Glavarjevega pohoda

Ivančna Gorica, 13.09.2021


Med 10. in 11. septembrom so na Čebelarski zvezi Slovenije izpeljali dobrodelni pohod in skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije zbirali sredstva za podporo čebelarjem na invalidskih vozičkih.
Letošnji pohod je potekal po poteh Petra Pavla Glavarja, saj v letošnjem letu mineva 300 let od njegovega rojstva. V ta namen so številni pohodniki, skupaj s predsednikom čebelarske zveze Boštjanom Nočem prehodili neverjetnih 77 km. Na pot so se podali v petek 10. septembra v popoldanskih urah v Komendi in zaključili v soboto popoldan na gradu Lanšprež v občini Mirna. Pohodniki so se v zgodnjih sobotnih urah (ob 5.30 uri) ustavili tudi v Višnji Gori, kjer so jih v mestnem jedru pred Hišo kranjske čebele pričakali župan Dušan Strnad s svojo ekipo, predsednik Krajevne skupnosti Višnja Gora Janko Zadel, predstavniki Turističnega društva Višnja Gora, Čebelarskega društva Stična in Zavoda Prijetno domače. Za dobrodošlico jih je pozdravil zvok harmonike in mestnega bobnarja. Okrog 40 najbolj vztrajnih pohodnikov pa se je lahko okrepčalo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Pot so pohodniki nadaljevali proti Trebnjem in Mirni, kjer je na gradu Lanšprež potekala zaključna spominska prireditev. Skozi celotni pohod se jim je pridružilo preko 100 pohodnikov in podpornikov, ki so prehodili celo ali del poti dobrodelnega pohoda.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki