Izpostavljamo

Priznanja za zaslužne člane in članice ZŠAM Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 09.09.2021


V soboto, 4. septembra, je na Polževem potekalo tradicionalno srečanje članic in članov Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica. Srečanja so se udeležili tudi nekateri gostje in sicer Tomaž Smole, podžupan Občine Ivančna Gorica, Aleš Kocjančič, predsednik ZŠAM Slovenije ter predstavniki sosednjih združenj iz Grosuplja in Kočevja.
Epidemija novega koronavirusa je posegala tudi v društveno delovanje ZŠAM Ivančna Gorica, ki bi v letu 2020 moralo obeležiti 60 – letnico delovanja. Prav zato je bilo del sobotnega srečanja namenjeno tudi praznovanju, saj so najzaslužnejšim in dolgoletnim članom podelili priznanja.
Po besedah dolgoletnega predsednika ZŠAM Ivančna Gorica Franca Bivica delo združenja kljub epidemiji ni zamrlo ali se ustavilo. To potrjuje kako pomembna je njihova dejavnost in delo prostovoljcev, zlasti na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu. »Aktivni smo bili ves čas epidemije, tudi v teh dneh, ko članice in člani vsak dan s prisotnostjo na šolskih poteh skrbijo, da naši najmlajši udeleženci varno preživijo prve šolske dni«. Prisotne je povabil tudi na osrednjo svečanost ob 60-letnici delovanja združenja, ki jo bodo izpeljali 16. oktobra 2021.
Zahvalo za vse kar so dobrega postorili v preteklih obdobjih je zbranim članom izrekel podžupan Tomaž Smole. Zahvalil se je tistim članom – prostovoljcem, ki v okviru projektu Prostofer, izvajajo brezplačne prevoze starejših občanov. Prav tako se je zahvalil članom, ki sodelujejo pri številnih preventivnih akcijah ter usmerjanju prometa za večjo varnost v prometu. Za zaključek je še povedal, da je ponosen član enega najaktivnejših združenj v Sloveniji.

Na srečanju so slovesno podelili tudi priznanja in odlikovanja najzaslužnejšim članicam in članom. S podelitvijo so se zahvalili vsem, ki so s svojim prostovoljnim in dolgotrajnim požrtvovalnim delom pripomogli k prepoznavnosti združenja. Priznanja sta podelila predsednik ZŠAM Ivančna Gorica Franc Bivic in predsednik Komisije za priznanja in odlikovanja Alojz Borštnar.
Poleg številni društvenih in republiških priznanj so bila prav po zaslugi ZŠAM Ivančna Gorica, prvič po letu 2010, ponovno pod okriljem ZŠAM Slovenije podeljena priznanja Zgledni voznik.

Za popestritev je z glasbenim vložkom na harmoniki poskrbel Jure Omahen.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki