Izpostavljamo

Toni Habjan zmagovalec 17. Krevsovega teka po Kriško-polževski planoti

Ivančna Gorica, 08.09.2021


V prečudovitem poletnem vremenu je bil na prvo septembrsko soboto uspešno izpeljan že 17. tradicionalni Krevsov tek. Športno rekreativne prireditve na Kriško – polževski planoti sta se udeležila tudi podžupan Tomaž Smole in predsednik Krajevne skupnosti Višnja Gora Janko Zadel, ki sta tekačem zaželela prijetno počutje v naši občini ter čim več tekmovalnih uspehov.
Udeležba tekačev je bila primerna vremenu, saj se je teka na Polževem udeležilo kar 171 tekmovalcev, ki so tekli na 300m, 800m, 4,4 km in 11 km, razvrščeni v 26 kategorij. Prvi trije v vsaki kategoriji so prejeli kolajne, vsak udeleženec pa darilo in golaž.
Omenimo pa najhitrejšega absolutnega zmagovalca na 11km, domačina Tonija Habjana, ki je za več kot tri minute ugnal vso konkurenco. Med dekleti je absolutna zmagovalka postala Petra Kavčič iz Fit kluba Novo mesto.
Organizatorji so poleg tekov pripravili tudi pohod, kjer so si najbolj vztrajni pohodniki poleg lepot naše občine, na vrhu Polževega lahko ogledali obnovljeno cerkvico sv. Duha in okolico okrog nje.
Organizatorji so poskrbeli tudi za popestritev. V letu ko obeležujemo vseslovensko Jurčičevo leto je obiskovalce pozdravil Krjavelj iz Jurčičevega Desetega brata. Še posebej pa je bilo navdušenje najmlajših, ko so se lahko zapeljali s starodobnim motorjem in avtomobilom.
Prireditev je pripravilo domače Turistično društvo Polževo ob pomoči gasilcev PGD Kriška vas, TD Višnja Gora in osebja hotela Polževo. Organizator je poskrbel tudi za oznake, ki so obiskovalce opozarjale na upoštevanje PCT.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki