Izpostavljamo

Predstavljamo Mešani pevski zbor Zagradec, prejemnik Jurčičeve plakete skupini

Ivančna Gorica, 17.02.2021


Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku je bila Jurčičeva plaketa skupini podeljena zasedbi Mešanega pevskega zbora Zagradec. Nagrado je na spletni prireditvi v imenu pevskega zbora sprejel predsednik, Luka Šinkovec.
Mešani pevski zbor Zagradec že dvajset let druži druži ljubezen do zborovskega petja. Pod taktirko Roberta Kohka in ob pomoči Žige Jernejčiča predstavljajo pomemben člen kulturnega dogajanja v domačem kraju. Veliko prepevajo tudi v okoliških krajih znotraj in zunaj občine Ivančna Gorica. So več kot le skupina zborovskih pevcev, saj se njihove življenjske poti prepletajo z ljubiteljsko kulturo. Skupaj rastejo, spoznavajo življenjske sopotnike in se starajo. Povezuje jih druženje v prostem času. Visoka pripadnost skupini jih je pripeljala tudi do vzpodbudnih in pohvalnih kritik na različnih tekmovalnih prireditvah. V svoj program vključujejo zahtevne zborovske partiture, ki jih s pomočjo umetniške vodje uspešno premagujejo. Verjamemo, da bo njihovo ubrano petje še velikokrat božalo naša ušesa.
Zbor vodi Robert Kohek, ki pevce že dvajset let uspešno pripravlja na dogodke, tradicionalne koncerte in različna tekmovanja. Brez njihove prisotnosti ne mine nobena prireditev v kraju. Njihovi samostojni božični koncerti so postali tradicionalni in zelo odmevni. So redni udeleženci Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Svojevrsten izziv je tudi vsakoletna udeležba na območnih revijah pevskih zborov. Zbor na teh srečanjih dobiva spodbude ter pohvalne kritike in je bil tudi večkrat s strani strokovnih spremljevalcev predlagan na regijsko raven. Mešani pevski zbor Zagradec je leta 2011 prepeval na diplomskem koncertu Roberta Kohka in leta 2017 na diplomskem koncertu Žige Jernejčiča. S tem je dokazal, da lahko tudi v manjših krajih obstajajo pevski sestavi, ki so kos težjim zborovskim partituram. Dvajsetletnico svojega delovanja so v letu 2020 obeležili z izdajo zbornika in spletnim koncertom.

Mešanemu pevskemu zboru Zagradec iskreno čestitamo!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki