Izpostavljamo

Predstavljamo Jurčičevo nagrajenko Janjo Omejec Strnad, članico KD Stična

Ivančna Gorica, 12.02.2021


Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku je Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica Jurčičevo plaketo posamezniku podelila tudi članici Kulturnega društva Stična, Janji Omejec Strnad.
Ime je znano vsakomur, ki spremlja kulturno dogajanje v naši občini. Starša sta jo vpeljala v glasbeni svet že pri rosnih štirih letih. Iz tolkalke in flavtistke v Godbi Stična se je preko udejstvovanja v folklorni skupini prelevila v pevko in zborovodkinjo. Obzorja v glasbenih vodah je zavzeto širila v glasbeni šoli in na različnih delavnicah, tečajih in šolah za zborovodje. Izšolala se je tudi v klasičnem solo petju. Njeno umetniško vodenje je zadnja leta Mešani pevski zbor Zborallica popeljalo do mnogih vidnih uspehov. Mlada zdravnica je s svojim talentom neusahljiv vir energije in generator vedno novih projektov.
Prve glasbene uspehe je dosegla pri osmih letih, ko je na mednarodnem klavirskem tekmovanju v Italiji prejela srebrno priznanje. Zadnja leta je petje najpomembnejša komponenta njenega kulturnega udejstvovanja. Že enajst let se z vso predanostjo posveča vodenju mešanega pevskega zbora Zborallica, ki ga je tudi ustanovila. Z Zborallico je dosegla mednarodno prepoznavnost ter osvojila mnogo priznanj in nagrad. Med drugim najbolj izstopajo srebrno priznanje na Ohridskem zborovskem festivalu v Makedoniji leta 2015 in zlato priznanje ter absolutno prvo mesto v kategoriji mešanih komornih zborov na festivalu Majske muzičke svečanosti v Bijeljini leta 2019. V letu 2020 je bila Zborallica vabljena tudi na sodelovanje pri izvedbi cikla Calling All Dawns v New Yorku, a žal so razmere koncert onemogočile. Janja se vsake stvari loti predano in strokovno in zaradi svoje izjemne požrtvovalnosti žanje mnoge uspehe. To je ena in edina Janja Omejec Strnad.

Janji Omejec Strnad, prejemnici Jurčičeve plakete posamezniku, iskreno čestitamo!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki