Izpostavljamo

VIDEO: Tradicionalni slovenski zajtrk tudi v naši občini letos drugače

Ivančna Gorica, 19.11.2020


Epidemija, ki je zaznamovala letošnjo jesen, je močno spremenila potek številnih dogodkov, med drugim tudi Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Čebelarji so se nastali situaciji prilagodili, ter se na pobudo ČZS povezali z vrtci in šolami.
V Čebelarskem društvu Stična so vodstvo vrtcev in šol nagovorili z elektronsko pošto, ter jim pomagali s povezavami do poučnih spletnih strani. Učitelji so ponujeno gradivo z veseljem sprejeli, tako da bodo učenci v petek, 20. novembra 2020, v spletnih učilnicah tako ali drugače spoznavali življenje čebel, delo čebelarjev ter pomen Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Namesto medu, ki ga čebelarji ob tej priložnosti vsako leto razdelijo med vrtce in šole, so se tokrat odločili za drugačno gesto. Vsem učencem in dijakom iz socialno ogroženih družin so podarili kozarček medu in jim tako vsaj malo približali tradicionalni zajtrk v njihovem domu. Med so dostavili na matično šolo OŠ Stična, od koder bo dostavljen v prave roke.

Letošnji tradicionalni zajtrk letos pač poteka zelo drugače, kot smo vajeni. Kljub temu pa sporočilo te akcije ostaja močno. Upajmo, da se prihodnje leto spet vrnemo med mlade nadobudneže, do takrat pa pazite nase in ostanite zdravi!

Naj medi!

ČD Stična

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki