Izpostavljamo

Zlata maša nekdanjega župnika na Krki, g. Marka Burgerja

Ivančna Gorica, 07.10.2020


Prvo nedeljo v oktobru je jubilejno mašo ob 50-letnici duhovništva daroval g. Marko Burger, občanom Ivančne Gorice poznan kot dolgoletni duhovnik v Župniji Krka. Naj omenimo, da mu je Občina Ivančna Gorica leta 2016 podelila občinsko priznanje Zlati grb, za dolgoletno in uspešno delo v Župniji Krka ter izjemne prispevke pri ohranjanju kulturne dediščine in razvoju kulturnega in družbenega življenja v občini Ivančna Gorica. Zlatomašniku iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.
Foto: Praznik Občine Ivančna Gorica 2016

Jubilejno zlato mašo je g. Burger praznoval med svojimi rojaki v Župniji Novo mesto – Šmihel. Burger je bil leta 1974 imenovan za župnijskega upravitelja na Dobovcu, kasneje pa je duhovniški poklic opravljal v Zagorju, na Veliki Dolini, na Krki, zdaj pa v Župniji sv. Duh – Veliki Trn v občini Krško. Od januarja letos je postal še začasni soupravitelj Župnije Studenec. Kot je zbranim sorodnikom in župljanom povedal v pridigi, mu je pol stoletja duhovništva minilo hitro. Na poti je bilo veliko težkih trenutkov, a v spominu so mu ostali predvsem lepi in prijetni, ki so ga motivirali za nadaljnje delo in trud za svoj narod, Cerkev, vernike …
Foto: Zlata Maša (Dolenjski list)

Slovesno mašo, na kateri je Marka Burgerja kot pred 50 leti v imenu šmihelske župnije pozdravil Karel Kapš, je obogatilo petje župnijskega Mešanega pevskega zbora sv. Mihaela pod vodstvom Milana Brudarja in svetovno znani baritonist Marko Fink. Orglal je zlatomašnikov nečak Matej Burger, na trobento pa je igral zlatomašnikov pranečak Marcel Burger.

Povzeto iz objave na portalu Dolenjskilist.si

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki