Izpostavljamo

Koncert akustične skupine Artistik

Ivančna Gorica, 16.09.2020


Zveza kulturnih društev Občine Ivančna Gorica vabi na zanimiv glasbeni dogodek. Predstavila se bo akustična skupina Artistik. Prepletu avtorskih skladb in različnih uspešnic iz klasične in popularne glasbe lahko prisluhnete v nedeljo, 27. septembra 2020, ob 16. uri. Zvoki glasbil bodo ubrano odmevali v Opatovi kapeli Samostana Stična.
Akustično skupino Artistik sestavlja pet mladih akademskih glasbenikov, tudi naša občanka, Monika Hočevar, bolje poznana kot članica skupine Amabile. Igrajo lastno avtorsko glasbo, preigravajo pa tudi različne uspešnice iz sveta klasične in popularne glasbe. Njihova posebnost je, da v zasedbi ni vokala, tako da je celoten zvok inštrumentalen. Avtor večine aranžmajev, ki so pripravljeni na unikaten način, je pianist in vodja skupine Marko Stajnko. Poleg samostojnih koncertov pogosto igrajo tudi na različnih privatnih dogodkih. Skupina je bila ustanovljena leta 2014 z željo po tem, da se v slovenski koncertni prostor uvede nekaj drugačnega, razgibanega.
Zaradi omejitve širjenja koronavirusa je število mest omejeno in so potrebne predhodne prijave
. Prijave zbirajo do zapolnitve mest na zkd.ivancnagorica@gmail.com. Dogodek bo potekal v skladu z navodili NIJZ.

Vabljeni, da nedeljsko popoldne preživite v objemu glasbe.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki