Izpostavljamo

Dobrodelnost ne pozna meja; Občana Janez Mežan in Janez Golf prehodila 65 km za »sladkorčke«

Ivančna Gorica, 15.09.2020


Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) so v sodelovanju s Pediatrično kliniko, Kliničnim oddelkom za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove ter Društvom za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami minulo soboto, 12. septembra 2020, izpeljali vseslovensko dobrodelno prireditev »Korak zase, korak za sladkorčke«. Pohod je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije.
Dobrodelno izobraževalna prireditev se je začela z vseslovenskim pohodom na sedež Čebelarske zveze Slovenije na Brdu pri Lukovici, s ciljem da skupaj stopijo korak po korak, po svojih zmožnostih zase in za dobrodelnost. Tudi predsednik ČZS Boštjan Noč si je zadal zaobljubo, da bo v dobrodelni namen za sladkorčke peš premagal razdaljo od domače Žirovnice do Lukovice (65 km – cca 16 ur hoje). Predsednik čebelarjev je ob prihodu na cilj povedal: »Občutki so nori, premagal sem meje lastne kondicije, vendar vsak korak šteje in vsa bolečina izgine, ko veš, da delaš nekaj dobrega in danes smo delali za sladkorčke – otroke s sladkorno boleznijo. Zopet smo čebelarji dokazali, da znamo stopiti skupaj in da smo najbolje organizirana volonterska organizacija v Sloveniji.«
Na poti so se mu pridružili številni podporniki dobrodelne akcije, med njimi sta vso pot prehodila tudi občana Ivančne Gorice Janez Mežan in Janez Golf. Podporo in čestitke je z udeležbo na zaključni slovesnosti izrekel tudi podžupan Tomaž Smole.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki