Izpostavljamo

FOTO: V jesen z Višnjanskimi fanti

Ivančna Gorica, 15.09.2020


Ko so se v petek, 11. 9. 2020, na nebu začele prižigati prve zvezde, je v starem mestnem jedru Višnje Gore odmevala vesela pesem. Vokalna zasedba Višnjanski fanti je obiskovalcem svojega letnega koncerta, kljub močno okrnjenim možnostim za vaje tekom leta in organizacijskim izzivom zaradi trenutne situacije, pričarala krasen jesenski večer. Koncertu je prisluhnil tudi župan Dušan Strnad.
Svojemu stalnemu repertoarju so dodali nekaj novih pesmi, od katerih so nekatere pospremili s kitaro (Žiga Jevnikar) in harmoniko (Rok Matjaž). Letos so se namreč odločili, da v goste ne bodo vabili drugih glasbenikov, pa so inštrumentaliste poiskali kar v svojih vrstah. Prevladovale so slovenske pesmi, od ljudskih, zabavnih in narodnozabavnih. Pri zimzeleni Čez Šuštarski most so fantje celo uprizorili mini plesno točko in obiskovalce spravili v še boljšo voljo. Seveda se niso mogli izogniti nekaterim dalmatinskim melodijam in nas spomnili, v kaj je dandanes najbolj pomembno verjeti, ter zapeli Vjeruj u ljubav. Po odhodu izpred mikrofonov so fantje še zadnjič zapeli kar sredi ulice, pridružila pa se jim je tudi njihova zborovodja Maja Zajec.
Organizatorju koncerta Kulturnemu društvu Janez Cigler, pod okriljem katerega delujejo Višnjanski fantje, je uspelo lepo okrstiti čudovito obnovljeno ploščad na Mestnem trgu v Višnji Gori, ki jo je pred meseci uredila Občina Ivančna Gorica. Prireditev je bila namreč prva izmed, mnogih, ki še sledijo, na tej idilični lokaciji. Še lepša pa bo po dokončanju gradbenih del na objektu Hiše kranjske čebele. Pri izvedbi prireditve je bilo potrebno upoštevati vsa priporočila in navodila v zvezi z varovanjem zdravja, ki pa so jih organizatorji uspeli izpeljati na zanimiv in za obiskovalce čim bolj prijeten način. Vhod na prireditveni prostor je predstavljal osvetljen obok, ki je kasneje, ko se je znočilo, obiskovalcem služil tudi kot interesanten okvir za fotografiranje. Oznak sedišč so se razveselili predvsem otroci, saj je vsakega obiskovalca na predvidenem mestu pričakal čokoladni bonbon.
   
Za možnost izvedbe koncerta se organizator lepo zahvaljuje Občini Ivančna Gorica, vsem stanovalcem starega mestnega jedra Višnje Gore, zlasti g. Pirnatu, ki je omogočil uporabo elektrike, članom PGD Višnja Gora, ki so izvajali redarsko službo, vsem članom KUD in njihovim družinam, ki so priskočili na pomoč, zlasti ga. Vozel, ter zagnanim mladeničem in mladenkam, ki so v večernih urah samoiniciativo pristopili in utrujeni ekipi pomagali pospraviti prizorišče. Velika zahvala pa velja tudi vsem obiskovalkam in obiskovalcem, ki so se kljub neobičajnim razmeram udeležili koncerta v tako velikem številu, okoli 150 nas je bilo. Zdaj smo lahko zares prepričani, da bo v Višnji Gori kultura navkljub vsem omejitvam živela dalje.

Zapisala: Špela Bašar, KUD Janez Cigler; Fotografije: Gašper Stopar

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki