Izpostavljamo

Zmagovalca teka po Kriško-polževski planoti Gregor Bučar in Jana Jakša

Ivančna Gorica, 11.09.2020


Prva sončna septembrska sobota je bila kot nalašč naklonjena izvedbi 16. Krevsovega teka po Kriško – polževski planoti. Prireditev je potekala ob upoštevanju priporočil NIJZ-ja s startom in ciljem pred hotelom Polževo, tek pa se šteje v sklop Tekov Dolenjske za pokal Vzajemne.
Na lepi izletniški točki Polževo so zbrane pozdravili župan Dušan Strnad, predsednik Sveta KS Višnja Gora Janko Zadel in predsednik občinske turistične zveze Ivančna Gorica Stanislav Kralj. Vsem skupaj so zaželeli prijetno počutje v naši občini ter čim več tekmovalnih uspehov.
Tekači vseh starostnih kategorij so se pomerili v dolžinah na 300 m, 800 m, 4,4 km in 11 km. Letošnji absolutni zmagovalec na 11 km je postal Gregor Bučar s časom 44:26 min, za njim sta pritekla Tim Breznikar in domačin ter večkratni zmagovalec na Polževem, Toni Habjan. V ženski konkurenci se je zmage veselila mlada triatlonka Jana Jakša s časom 54:38 min.
Organizatorja teka, TD Polževo in TD Višnja Gora, z izvedbo tekaške prireditve na Polževem obujata spomin na domačina Iva Krevsa, izjemnega atleta, ki je dosegel pred 2. svetovno vojno, odlične rezultate. Med drugim je bil večkratni Balkanski prvak in udeleženec Olimpijskih iger v Berlinu.

Rezultati so objavljeni na spodnji povezavi:


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki