Izpostavljamo

Popolni odklop – otroci letovali na Debelem Rtiču

Ivančna Gorica, 27.07.2020


Tako kot vsako leto so tudi letos otroci iz občine Ivančne Gorice letovali v Mladinskem zdravilišču na Debelem Rtiču in uživali v morskih radostih. Zdravstvenega letovanja na Debelem Rtiču se je udeležilo 127 otrok iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. Letovanje je že 24. leto zapored organiziralo Območno združenje Rdečega križa Grosuplje. Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občina Ivančna Gorica, Občina Dobrepolje in Občina Grosuplje ter starši otrok.
Vtise iz osemdnevnega letovanja sta na spletni strani Rdečega križa Grosuplje zapisali pedagoški vodji letovanja Nina in Tina. Njihov zapis objavljamo v nadaljevanju:

»Na Debelem rtiču nas je pričakalo poletno vreme. Pretovorili smo vse potovalke do paviljona Rakovica, se razdelili v skupine, naredili prvi krog po Debelem rtiču, se spoznali med seboj in že prvič zaplavali v bazenu ter morju. Zvečer nam je vreme prekrižalo prvo zabavo v amfiteatru in v zavetju paviljona smo si ogledali risanko, se družili po skupinah, se igrali socialne igre in utrujeni potonili v spanec.
Naslednji dan pa se je nadaljevalo veselo čofotanje, raziskovanje obale, kopanje v morju in v bazenu, tudi nekaj neplavalcev se je že opogumilo in zaplavalo brez rokavčkov.
Popoldneve po kosilu smo si krajšali z različnimi delavnicami: Naučili smo se, kaj pomeni položaj za nezavestnega in kako nekomu nuditi osnovno prvo pomoč, če pride do poškodbe, rane. Spletali smo zapestnice prijateljstva in nizali perlice, narisali smo razglednice za svoje domače, ki smo jih tudi odposlali. Naredili smo si prave rtiške frizure in poiskali zaklad, za kar smo morali rešiti nekaj nalog ter na cilj prinesti pravilne rešitve. Vsak dan je nekaj otrok, ki so si to želeli, obiskovalo trening nogometa, v petek pa so odigrali pravi nogometni turnir.
V četrtek in petek smo odpluli na sladoled v Koper. Vožnja in izlet nam bosta ostala v odličnem spominu, sladoled pa še toliko bolj, saj je bil zares slasten.

Čez dan so bile temperature prijetno poletne, uživali smo v morskih radostih, zvečer pa so se ravno toliko spustile, da smo dobro spali in nam ni bilo prevroče.

Za veliko otrok so bile to edine počitnice na morju to poletje, verjamemo, da bodo o njih sanjali še nekaj časa. Po letošnjem pestrem šolskem letu so bile zagotovo pravi popolni odklop za marsikaterega otroka, ravno tako pa tudi za vzgojitelje, ki so otrokom pričarali nepozaben teden druženja z vrstniki in odklop od pestrega, včasih tudi napornega, vsakdanjika.«


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki