Izpostavljamo

PGD Višnja Gora primopredalo gasilsko vozilo gasilcem PGD Vrh pri Višnji Gori

Ivančna Gorica, 23.07.2020


V soboto, 18. julija, je bil za PGD Višnja Gora zopet eden izmed tistih dni, ki se je pomembno zapisal v zgodovino društva. Kljub nevšečnim razmeram, vezanim na epidemijo COVID-19, je bil na gasilskem igrišču v Višnji Gori izveden uraden dogodek primopredaje gasilskega vozila GVC 16/64. Omenjeno vozilo, ki je operativni enoti PGD Višnja Gora na vseh intervencijah odlično služilo več kot 26 let, je sedaj v še vedno odlični kondiciji postalo last sosednjega društva v gasilskem sektorju Višnja Gora, PGD Vrh pri Višnji Gori.
Na dogodku je o zgodovinski plati nakupa in vsem času delovanja vozila GVC 16/64 v PGD Višnja Gora, spregovoril Janez Podržaj, ki je bil v tistem času tudi gonilna sila tega nakupa. Ker PGD Višnja Gora odgovorno zre v prihodnost in je v ta namen že kupilo novo ter sodobno gasilsko vozilo GVC 16/25, ki bo za varnost krajank in krajanov KS Višnja Gora, pa tudi občanov in občank Občine Ivančna Gorica, skrbelo nadaljnje četrt stoletja, je o novem vozilu in njegovih karakteristikah spregovoril poveljnik društva Jože Miklavčič, ki je bil tudi vodja nabave novega GVC 16/25. Izrečenim besedam zgodovine in sedanjosti je sledila primopredaja ključev. Iz rok predsednika PGD Višnja Gora Mihe Slapničarja v roke predsedniku PGD Vrh pri Višnji Gori, Davidu Čožu ter nato novemu šoferju GVC 16/64, Matevžu Kastelicu. Po izrečenih čestitkah je zbrane ob prevzemu nagovoril še David Čož, predsednik PGD Vrh pri Višnji Gori. Besedam slovesa je ob spremstvu našega novega GVC 16/25 in vodnemu slavoloku, ki ga je pripravila operativna enota PGD Višnja Gora, sledil simboličen odhod GVC 16/64.
Po besedah predsednika PGD Višnja Gore Mihe Slapničarja posodobitev operativnega voznega parka PGD Višnja Gora in PGD Vrh pri Višnji Gori nebi bila mogoča brez izdatne finančne podpore Občine in gasilske zveze Ivančna Gorica, KS Višnja Gora ter vseh donatorjev, krajanov in krajank, občanov in občank, ki so po svojih najboljših zmožnostih prispevali v naš skupen projekt. »Veseli smo, da bo s primopredajo, naše staro gasilsko vozilo GVC 16/64 še vedno služilo za pomoč krajanom Višnje Gore in občanom občine Ivančna Gorica. Gasilkam in gasilcem iz PGD Vrh pri Višnji Gori za novo pridobitev iskreno čestitamo! Želimo, da bi jim vozilo še dolgo služilo in bi ga s pridom uporabljali za operativna urjenja in razne lepe gasilske dogodke. Ob morebitnih intervencijah pa se srečamo kot dve strokovno izurjeni operativni enoti, vsaka s svojim glavnim operativnim vozilom. Naj bo takšnih dogodkov čim manj«, še dodaja predsednik višnjanskih gasilk in gasilcev.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki