Izpostavljamo

FOTO: Ponovitev novomašne slovesnosti Mateja Rusa v rojstni Višnji Gori

Ivančna Gorica, 22.07.2020


V nedeljo, 19. julija, je v farni cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori potekala ponovitev novomašne slovesnosti Mateja Rusa. Do župnijske cerkve so letošnjega novomašnika izpred Mestnega trga s konjskimi vpregami slavnostno popeljali člani Društva prijateljev konj Višnja Gora. S pesmijo pa so ga pozdravili člani Vokalne skupine Višnjanski fantje.
Novomašniku so v cerkvi svečano prepevali cerkveni pevci pod vodstvom prof. Milana Jevnikarja, spregovorila pa sta tudi predsednik sveta krajevne skupnosti Janko Zadel, ki je Mateju izročil oljno sliko Višnje Gore in župan Dušan Strnad, ki je povedal, da je v času svojega županovanja prisostvoval kar štirim novim mašam. Novomašniku Mateju je v imenu občank in občanov zaželel veliko uspeha na poslanstvu, ki si ga je izbral. »Poznamo te kot vztrajnega in verjamem, da boš uspešno opravljal delo, ki ti ga je zaupal Bog«, je še dodal Strnad.
Mateju, dolgoletnemu članu društva PGD Višnja Gora, so gasilci podarili kip sv. Florijana, farni župnik Slavko Judež pa mu je v dar izročil duhovniško štolo. Na koncu maše pa mu je v spomin na njegovo rojstno Višnjo Goro zapel še ambasador Občine Ivančna Gorica Marko Vozelj s pesmijo o mestecu Višnja Gora.

Slovesnosti se je udeležilo veliko ljudi, ki so se ob različnih dobrotah še kar dolgo zadrževali na župnijskem dvorišču.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki