Izpostavljamo

VIDEO: Predstavitev biografije Lojzeta Grčmana o rokometašu Urošu Zormanu

Ivančna Gorica, 28.05.2020


V knjižnici vsako leto predstavijo eno do dve novi knjigi domačih avtorjev. Knjige, ki pripovedujejo o domačih krajih in ljudeh oz. jih napišejo naši občani, so tako imenovana domoznanska literatura in jo hranijo v posebni zbirki. Letos se je izid knjige domačina Lojzeta Grčmana pokril z jubilejnim praznikom Občine Ivančna Gorica in tako ga bomo danes ob 20. uri zvečer počastili tudi s predstavitvijo knjige.
Lojze Grčman je napisal biografijo, enega najboljših slovenskih rokometašev, Uroša Zormana: Tako, kot sem rekel. Lojzeta poznamo že v različnih zgodbah. Nastopal je kot komentator, poročevalec za radio, televizijo in časopise, spletni novinar, športni navdušenec, slavist.

Tokrat je kot pisec knjige popisal celotno Uroševo popotovanje od fanta ukrivljenih nog, ki je bil na igrišču za zmago pripravljen storiti vse, do moža neukročenega duha, ki mu največ na svetu pomeni družina. Skupaj s številnimi Uroševimi prijatelji, soigralci, trenerji in tudi družino, ki so delili svoje misli o Uroševem odraščanju, spoznajte Uroševo življenjsko in športno pot.

Pogovor je potekal v knjižnici v Ivančni Gorici, vprašanje ali dve so postavili tudi Urošu Zormanu in trenerju RK SVIŠ-a Ivančna Gorica, Aleksandru Polaku.

Video predstavitev knjige bo ob 20. uri na spletni strani občine in FB profili Občine Ivančna Gorica.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki