Izpostavljamo

V Srednji šoli Josipa Jurčiča bo potekala spomladanska krvodajalska akcija

Ivančna Gorica, 14.04.2020


Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje sporoča, da bo SPOMLADANSKA KRVODAJALSKA AKCIJA potekala v sredo, 15. 4. 2020, v Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in v četrtek, 16. 4. 2020, v Družbenem domu Grosuplje. V Dobrepolju krvodajalske akcije tokrat ne bo.
Krvodajalce naprošajo, da se odzivajo na SMS vabila ali pa se preko telefona sami naročajo na odvzem. Naročite se lahko na telefonski številki 051 389 270 ali 051 671 147.

Kri lahko darujejo krvodajalci, ki so popolnoma zdravi, v zadnjih 28-ih dneh niso bili izven Slovenije in niso imeli stika z okuženo osebo.

Odvzemi potekajo po spremenjenem protokolu, ki vključuje dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi transfuzijska služba zagotavlja varnost krvodajalcev in prejemnikov krvi.

Transfuzijska služba je uvedla dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogočajo varno okolje in varen odvzem krvi. Krvodajalce že po telefonu pred prihodom na odvzem krvi preverijo, če ustrezajo pogojem za darovanje in če nimajo bolezenskih znakov morebitne okužbe. Pred vhodom v prostore, kjer se izvaja odvzem krvi, imajo triažno kontrolno vstopno točko, kjer ponovno preverijo ustreznost in izmerijo telesno temperaturo. Z ukrepi preprečujejo okužbe in širjenje bolezni COVID-19 med ljudmi.

Po do sedaj znanih podatkih se s transfuzijo krvi bolezen COVID–19 ne prenaša.

Trenutno niste primerni za darovanje krvi:
• če ste v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije (velja za vse države EU in druge celine),
• če imate prehlad, kašljate in kihate,
• imate povišano telesno temperaturo,
• prebolevate nalezljivo bolezen,
• ste bili v stiku z obolelo osebo,
• ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki