Izpostavljamo

Odprtje prve samostojne razstave slikarke Neže Erjavec

Ivančna Gorica, 10.03.2020


Na predvečer 27. pohoda po Jurčičevi poti je v prostorih Mestne hiše Višnja Gora potekalo odprtje prve samostojne razstave slikarke Neže Erjavec, z naslovom Narava. Prireditev je potekala v organizaciji domačega turističnega društva v sodelovanju z JSKD OI Ivančna Gorica, ivanško občino, krajevno skupnostjo ter Kulturnim društvom Janez Cigler.
Mlado umetnico in domačinko Nežo Erjavec so z obiskom počastili številni meščani Višnje Gore, kot tudi župan Dušan Strnad. Slednji je izrekel zahvalo organizatorjem, ki v spomin na rojaka Josipa Jurčiča vsakoletno pripravijo prireditev na predvečer pohoda. »Na prireditvah v Višnji Gori zadnja leta praznujemo uspehe domačih kulturnikov in umetnikov. Mednje seveda spada tudi mlada umetnica Neža Erjavec. Verjamem, da je to šele njen začetek ter, da bomo o njeni umetniški poti še veliko slišali«, je povedal Strnad. V nadaljevanju je zbranim predstavil trenutna dela v starem mestnem jedru ter zaželel prijetno počutje na pohodu.
Razstavo je uradno odprla nova predsednica Turističnega društva Višnja Gora, Marijeta Lovrić Simoniti. Prireditev so s pesmijo obogatili člani domače vokalne zasedbe Višnjanski fantje. Z mlado slikarko Nežo Erjavec se je na prireditvi pogovarjala predsednica Kulturnega društva Janez Cigler, Špela Bašar.

O slikarki Neži Erjavec

Višnjanka Neža Erjavec, rojena 9.1991 v Ljubljani, je obiskovala gimnazijo na Srednji šoli Josipa Jurčiča. Študirala je trženje na ekonomski fakulteti v Ljubljani, po diplomi leta 2013 je nadaljevala magistrski študij mednarodnega poslovanja na isti fakulteti. Kljub tako splošnemu študiju se je vedno zanimala za umetnost in ustvarjanje. S slikarstvom se je začela dejavneje ukvarjati šele pri 20 letih, učila se je sama s pomočjo spletnih videov. Najprej se je učila z oljnimi barvami na platno, sčasoma tudi z akrilnimi barvami in akvareli. Med tem so z družino prenavljali hišo v Ljubljani in porodila se je ideja, da bi sobe popestrili s stensko poslikavo. Od takrat je njen posebnost stensko slikarstvo, okrasila je že več kot 20 sten v apartmajih, trgovinah in poslovnih prostorih.

Njen najljubši motiv je narava, vse vrste pokrajin, morje, nebo, sledijo mestne ulice in hiše. Slika tudi živali in predmete, navdih črpa iz okolice in drugih koncev Slovenije. Rada uporablja žive, vibrantne barve in preizkuša nove tehnike slikanja pokrajin. Ker je samoukinja, pravi, da se z vsako končano sliko nauči kaj novega.

Včasih se zelo posveti detajlom, dela pa tudi abstraktne slike. Slikanje je zanjo sproščujoč proces, v katerem lahko uživa vsak dan. Oglašuje se na socialnih omrežjih, letos je odprla svojo spletno trgovino. Deluje pod znamko Nessa Art, najdete jo na facebooku, instagramu in na spletni strani www.nessa-art.si.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki