Občni zbor Društva podeželskih žena Ivanjščice

Ivančna Gorica, 09.03.2020


Društvo podeželskih žena Ivanjščice je v sredo, 4. marca 2020, imelo svoj redni letni občni zbor. V svoji sredi so gostile pomembne goste: predstavnico Zveze kmetic Slovenije Marinko Bevc, članice sosednjih društev podeželskih žena: Tatjana Novljan in Dragica Kastelic ter podžupana občine Ivančna Gorica Tomaža Smoleta.
Podžupan je s svojim nagovorom zelo lepo povzel kako cenjene so kmečke žene in kako pripomorejo v družbi. Ob prihajajočem dnevu žena pa je vsem skupaj tudi čestital. Po nagovorih je sledil uradni del sestanka. Opravljeno delo v letu 2019 je predstavila predsednica društva Renata Čebular, prisluhnili pa so še finančnemu stanju društva ter se seznanili s plani za naprej.
V leto 2020 so zakorakale z 84 članicami. Zelo so vesele, da se društvo ohranja in predvsem da društvo živi ter se vključuje v dogajanja v domači občini kot širše. Vsako leto se članice društva podeželskih žena odpravijo na 2 izleta. Izleta vključujeta primer dobre prakse in imata izobraževalno noto. Na izobraževanje niso pozabile niti na občnem zboru. O pomembnosti pravilnega združevanja živil v prehrani je zbranim predaval Jan Bizjak, doktor agronomije.
Kot je že v navadi, članice zadnja leta poskrbijo za smeh. Na letošnjem občnem zboru so pripravile skeč z naslovom: Teta iz ozadja.

Svoj dan so zaključile s kosilom na Turistični kmetiji Fajdiga.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki