Jubilejni 60. občni zbor ZŠAM Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 05.03.2020


V nedeljo, 1. marca 2020, so se na jubilejnem 60. občnem zboru zbrali člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica (v nadaljevanju: ZŠAM). Z delom preteklega leta in načrtih za prihodnost so se poleg članic in članov seznanili številni gostje, med njimi tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.
V uvodu je predsednik ZŠAM Ivančna Gorica Franc Bivic pri predstavitvi letnega poročila združenja povedal, da so za leto 2019 veliko načrtovali in vse, celo nekaj več, s prostovoljnim delom aktivnih članic in članov tudi uspešno izvedli. V združenje je trenutno vključenih 266 članic in članov. ZŠAM je na lokalni ravni vpeto v vsa dogajanja na področju preventive in varnosti v cestnem prometu kot tudi pri sodelovanju na prireditvah v občini. V vseh akcijah, ki so jih izvedli, je bilo udeleženih 341 oseb, opravljenih 2119 ur ter prevoženih 7886 kilometrov. Povedal je še, da združenje v letošnjem letu praznuje 60. obletnico delovanja, zato bodo veliko truda in prostovoljnih ur namenili pripravi praznovanja. Visoki jubilej bodo slavnostno obeležili v soboto, 4. julija 2020, s slavnostno parado v Ivančni Gorici.
Župan Dušan Strnad se je v svojem nagovoru zahvalil ZŠAM za številne aktivnosti, ki so jih opravili v dobro varnosti v cestnem prometu. »Kako pomembna je vloga ZŠAM v Občini Ivančna Gorica dokazuje že udeležba na tem občnem zboru. S tem je dano priznanje delu članic in članov združenja. V naši občini nobena aktivnost ne mine brez vas. Vaša vloga je neprecenljiva«, je še med drugim povedal župan, ki si želi takega sodelovanja tudi v prihodnje.
Čestitkam zahvale so se pridružili še generalni sekretar ZZŠAM Slovenje in glavni urednik revije Prometno varnostni vestnik Fadil Mušinovič, predsednik Regije Ljubljana Alojz Markovič in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica Marjan Balant.
Zbrane je nagovoril tudi komandir Policijske postaje Grosuplje Damjan Lenček, ki je na kratko podal poročilo policijske postaje. Povedal je, da se je stanje prometne varnosti na območju občine glede na prejšnje leto močno izboljšalo. Število prometnih nesreč se je malenkostno povečalo, ni pa bilo nobene prometne nesreče s smrtnim izidom. Tudi število hudo telesno poškodovanih se je zmanjšalo, poraslo pa lahko telesno poškodovanih. Kot vzroke za prometne nesreče je omenil nepravilne premike z vozilom in neprilagojeno hitrost voznikov. Izpostavil je tudi povečan porast ugotovljenih kršitev oziroma vinjenih voznikov. V letu 2020 bodo tako namenili več represivne in preventivne aktivnosti ravno za ta namen in nadaljevali preventivo.
Na občnem zboru so podelili jubilejne značke za dolgoletno delo v združenju. Za 50 let članstva so jo prejeli Peter Bregar, Ciril Grabljevec in Alojz Trnovšek, za 55 let pa sta značko prejela Janez Finc in Bruno Zajc.
Podeljena so bila tudi priznanja Agencije za varnost v cestnem prometu Republike Slovenije. Na predlog ZŠAM Ivančna Gorica in SPV Občine Ivančna Gorica so bronasti znak AVP prejeli Janez Korevec, Silva Korevec in Igor Mahnič, srebrni znak AVP Avguštin Kovačič, Anton Trontelj in Pavle Gregorka, zlati znak AVP pa je šel v roke Alojza Borštnarja, Ignaca Zajca in Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki