Zaključna slovesnost 27. Pohoda po Jurčičevi poti s skupino ČUKI

Ivančna Gorica, 04.03.2020


Letošnji 27. Pohod po Jurčičevi poti bo potekal v soboto, 7. marca 2020, s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. V nadaljevanju objavljamo bogat spremljevalni program, ki bo pohodnike spremljal od starta do cilja. Na zaključni slovesnosti bo pohodnike pričakala slovenska popularna glasbena skupina ČUKI.
Že tradicionalno bo na startu v mestnem jedru Višnje Gore pohodnike z dobrodošlico pozdravila Godba Stična, v prostorih Mestne hiše pa bo za obiskovalce na ogled slikarska razstava domačinke Neže Erjavec na temo Narava. Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti, ker iz naših krajev izvira kranjska čebela, pa bodo za medeno okrepčilo poskrbeli domači čebelarji.

Letošnji pohod poteka pod sloganom Poti knjige, saj bodo pohodniki lahko med potjo spoznavali zgodovino knjige na Slovenskem. V sodelovanju s knjižnico Ivančna Gorica bodo lahko ob kamišibaju prisluhnili pripovedovanju Jurčičevih del ter obiskali literarne stojnice, med drugimi tudi stojnico ivanške knjižnice s knjigami domačih avtorjev in knjigami o naših krajih.

Zaključna slovesnost s Čuki

Za dobro voljo bodo ob zaključku pohoda na Jurčičevi domačiji poskrbeli številni glasbeni ustvarjalci iz občine Ivančna Gorica, nepogrešljiva stiška godba, Kulturno društvo Josipa Jurčiča Muljava, Kulturno društvo Kresnička, Glasbena šola Bučar in Orkester harmonikarjev Bučar ter nastop glasbene skupine ČUKI. Pohodnike bo slavnostno nagovoril direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, mag. Marko Repnik in domači župan Dušan Strnad. Manjkala pa ne bo tudi bogata ponudba domačih izdelkov na stojnicah in še kaj se bo našlo.

V prostorih galerije Kresničke pa bo na ogled razstava likovnih del slikarke Adele Petan na tematiko Prebujenje.

Povabilo skupine Čuki na Jurčičev pohod:

.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki