Božični koncert v cerkvi sv. Kozme in Damijana na Krki

Ivančna Gorica, 10.01.2020


V nedeljo, 5. januarja se je v cerkvi svetega Kozme in Damijana na Krki odvil Božični koncert, ki ga je pripravil cerkveni mešani pevski zbor Krka z zborovodkinjo Mojco Zajc.
Na koncertu so sodelovali cerkveni zbori župnije Krka: otroški, mladinski, mešani, mešani pevski zbor Muljava, kvintet Krka, Neža Zajc na klarinetu, Manca Kastelic s citrami, Tilen Ogrinc na kitari in Žiga Jernejčič, ki je spremljal pevce na klavirju. Za popestritev večera so v goste povabili moško Vokalno skupino Il Divji. Koncert je z nekaj mislimi povezovala Janja Blatnik, na koncu pa je obiskovalce nagovoril še domači župnik Dejan Pavlin.
Koncert se je zaključil s skupno pesmijo vseh nastopajočih Božji nam je rojen sin, ki je ogrel duše in srca vseh prisotnih v cerkvi. Še dodatno pa je zbrane ogrelo kuhano vino, čaj in pecivo, ki so ga pripravile članice pevskih zborov in člani Župnijskega pastoralnega sveta. Za vse nastopajoče je bil v župnišču na voljo golaž.

Zapisala: Irena Slana


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki