Šentviški slavčki leto zaokrožili s tradicionalnim božičnim koncertom

Ivančna Gorica, 06.01.2020


V Šentvidu pri Stični je bil Božič tradicionalno olepšan s koncertom božičnih pesmi, ki ga že vrsto let pripravlja Vokalna skupina Šentviški slavčki. Tudi letos je božični koncert z gosti potekal v župnijski cerkvi svetega Vida.
V Šentvidu pri Stični v dneh okoli Božiča poteka vrsta najrazličnejših prireditev, ena izmed tradicionalnih je tudi božični koncert, ki ga v domači cerkvi vsako leto pripravi Vokalna skupina Šentviški slavčki. Božični napevi povzdignejo praznično razpoloženje, pesem ob jaslicah pa na poseben način posreduje sporočilo Božiča, kot praznika miru in družin. To je izpostavil v uvodnem nagovoru tudi domači župnik Izidor Grošelj, ki se je ob tej priložnosti Slavčkom zahvalil za njihovo celoletno delovanje v župniji.
Pod vodstvom zborovodkinje Tanje Tomažič Kastelic je skupina tudi tokrat izvedla program, ki so ga sestavljali tradicionalni božični napevi in priredbe nekaterih znanih božičnih melodij. Ponovno pa so se Slavčkom pridružili člani ansambla Povratniki. Obe skupini sodelujeta že vrsto let in tudi tokrat so Povratniki lepo popestrili program, obe skupini pa sta navdušili tudi s skupnim nastopom. Mladostno živahnost pa so še dodatno popestrili mladi glasbeniki, srednješolci Srednje šole Josipa Jurčiča, ki so pred kratkim začeli ustvarjati pod imenom Ink Band in sodeč po odzivih poslušalcev, jih čaka še bogata glasbena pot.
Ob zaključku koncerta je v imenu Slavčkov, predsednik skupine Tomaž Kastelic namenil posebno zahvalo moderatorki Dragici Šteh, ki vrsto let sodeluje s Slavčki z avtorskimi besedili in tudi sicer pri organizaciji glasbenih projektov. Njeno plodovito ustvarjanje sega na različna področja kulture, ob tej priložnosti pa ji je v imenu skupine čestital ob prejetem nazivu ambasadorke občine Ivančna Gorica na področju kulture in književnosti.

Besedam hvaležnosti so se ob zaključku pridružila še praznična voščila in veselo druženje tudi po koncertu, ob toplih napitkih in sladkih dobrotah.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki