Izpostavljamo

Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori postal GASILEC JUNAK!

Ivančna Gorica, 15.11.2019


V Cankarjevem domu so drevi ob robu slavnostne akademije Gasilske zveze Slovenije ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem podelili častni naziv GASILEC JUNAK, ki so ga izbrali bralci časopisa Novice Svet24. Gasilec junak za leto 2019 je postal občan Ivančne Gorice Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori. Vsem, ki ste oddali glas za našega požrtvovalnega gasilca se iskreno zahvaljujemo.
Izbor gasilca junaka je potekal v sodelovanju časopisa Novice Svet24 ter Radia in TV Veseljak. Zadnjo besedo pri podelitvi tega častnega naziva so imeli bralci časopisa Novice Svet24. Ti so v finalu izbirali med štirimi požrtvovalnimi gasilci: Juretom Kovačem iz PGD Nova Cerkev, Brankom Zupancem iz PGD Brežice, Primožem Kastelicem iz PGD Vrh pri Višnji Gori in Matejem Bončo iz PGD Črni Vrh nad Idrijo, ki so s požrtvovalnimi dejanji rešili življenja drugih.
Gasilec junak 2019 je po preštetih glasovih postal Primož Kastelic iz Vrha pri Višnji Gori. Kastelic si je naziv prislužil s tem, da je rešil življenje svojemu dedku Marjanu Grosu, ki je doživel zastoj srca med podiranjem drevesa.

Kastelic je kot poklon ob tej priložnosti prejel svečano gasilsko uniformo, njegovo gasilsko društvo pa nov agregat. Častni naziv sta podelila direktor podjetja Svet24, d.o.o., Igor Klun in odgovorna urednica časopisa Novice Svet24, Petra Rupnik.

Primožu Kastelicu, članu PGD Vrh pri Višnji Gori, za izjemen uspeh čestita tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad s sodelavci.

Povzeto iz spletnih strani Reporter.si in Svet24.si


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki