Izpostavljamo

Šentvid pri Stični živi za slovensko pesem

Ivančna Gorica, 29.10.2019


Minule dni so v občinah Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje potekale Območne revije odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin. Revije pevskih zborov so potekale v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Ivančna Gorica.
Na drugem delu revije, ki je potekala v petek, 25. oktobra 2019, v avli OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, je zbrane nagovoril župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. Župan je poudaril, da Šentvid živi in bo še naprej živel s slovensko pesmijo in prireditvijo Tabor slovenskih pevskih zborov. Letošnja največja zborovska prireditev na slovenskem je bila še posebej slovesna, saj je v juniju doživela že jubilejno 50. izvedbo. Vsem pevskim zasedbam je v nadaljevanju še zaželel uspešen nastop ter zbrane v imenu organizatorja povabil na 51. pevski tabor, kjer Šentvid obišče več tisoč pevcev iz Slovenije in zamejstva.
V nadaljevanju so se na odru šentviške šole predstavili: Ženski pevski zbor Vidovo, Moški pevski zbor Vidovo, Vokalna skupina Šentviški slavčki, Ženski pevski zbor Harmonija, Moški pevski zbor Dob, Ženska vokalna skupina Brinke, Oktet fantov Stična, Mešani pevski zbor Zagradec, Ženski pevski zbor Biser Grosuplje in Mešani pevski zbor Zborallica. Zbore je strokovno spremljal zborovodja in organist Gregor Klančič.

Iz naše občine sta se območne revije udeležila še pevska zbora Chorus Sitticensis iz župnije Stična in Moški pevski zbor Ambrus. Slednja sta nastopila na pevski reviji v Jakličevem domu na Videm -Dobrepolju.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki