Izpostavljamo

Učenci iz pobratene občine Hirschaid na izmenjavi v šentviški šoli

Ivančna Gorica, 02.10.2019


V minulem tednu je Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični na izmenjavi gostila učence partnerske šole Grund- und Mittelschule Hirschaid. Sedemnajst učencev je v spremstvu učiteljev spoznavalo lepote naših krajev v bližnji in daljni okolici.
Nemški učenci so se učencem šentviške šole pridružili pri šolskih dejavnostih, ogledali pa so si še Muzej Josipa Jurčiča na Muljavi, Krško jamo, Lavričevo kočo na Gradišču nad Šentvidom in Stično, glavno mesto Ljubljana in Postojnsko jamo. Pot jih je peljala tudi na morje, kjer so morske pozdrave pošiljali iz tople Fiese. Vsekakor je bil obisk občine Ivančne Gorice in nekaterih turističnih lepot naše domovine za učence zanimiva in nepozabna dogodivščina.

Učence iz pobratene občine Hirschaid je na Jurčičevi domačiji pozdravil tudi podžupan Tomaž Smole ter jim zaželel prijetno in domače počutje v naših krajih.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki