Izpostavljamo

Na Svetovni dan turizma predstavili turistične bisere naše občine

Ivančna Gorica, 27.09.2019


Na današnji dan 27. septembra, obeležujemo Svetovni dan turizma, ki letos poteka pod geslom »Turizem in delovna mesta – boljša prihodnost za vse«. V občini Ivančna Gorica ga bomo s prireditvijo obeležili v soboto, 5. oktobra, ko bo v na Mestnem kopališču v Višnji Gori potekala slovesnost ob 90-letnici delovanja Turističnega društva Višnja Gora.
Sicer pa v ivanški občini Svetovni dan turizma vsakoletno obogatimo s prireditvijo, ki jo pripravlja Občinska turistična zveza, na kateri razglasi najlepše urejena krajevna središča. Po besedah predsednika OTZ Stanislava Kralja je komisija letos že opravila pregled krajevnih središč, prav tako je že seštela točke ocenjevanja. Rezultati bodo proglašeni v sklopu proslave ob 90-letnici TD Višnja Gora.

Razstava turistične ponudbe v pobrateni občini Hirschaid
Se je pa prav na današnji Svetovni dan turizma v pobrateno občino Hirschaid odpravila manjša delegacija iz Ivančne Gorice. Občina Hirschaid prav v teh dneh prireja prireditve v sklopu Mednarodnega tedna, ki ga organizira njihovo Okrožje Bamberg. Prireditev se imenuje: »Die Welt zu Gas tim Landkreis Bamberg«. Praznovanje se je začelo v petek v večernih urah, kjer je na gradu Sassanfahrt potekalo odprtje fotografske razstave »Tri občine«. Poleg Ivančne Gorice in Hirschaida je prisostvovala še delegacija občine Lešnica iz Poljske, ki je pobrateno z nemško občino. Ob otvoritvi razstave so prisostvovali župani vseh treh občin, in sicer domači Klaus Homann, Łukasz Jastrzembski iz Poljske in Dušan Strnad iz Ivančne Gorice. Osrednji govorec Johann Kalb, okrožni upravitelj okrožja Bamberg, je zbranim še posebej poudaril pomen tovrstnih srečanj in povezovanj med evropskimi državami v času, ko Evropo pretresa politična kriza.
V soboto pa bo potekal še t.i. Večer prijateljev, na katerem se bodo vse tri občine predstavljale s kulturnim programom in kulinarično ponudbo.

Tokratni obisk pobratene občine Hirschaid lepo sovpada s praznovanjem svetovnega dne turizma, hkrati pa je to že napoved obeležitve 20-letnice pobratenja, ki jo bomo prihodnji teden praznovali v Ivančni Gorici.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki