Izpostavljamo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Ivančna Gorica, 27.09.2019


Prihajajoči dnevi v občini Ivančna Gorica ponovno ponujajo številne prireditve, na katere ste vljudno vabljeni.
V petek, 27. septembra 2019, ob 19.30 uri, vabljeni na koncert Okteta Gallus Ribnica v okviru KD Krka – sekcija Festival Krka, ki bo potekal v župnijski cerkvi na Krki. Prireditev poteka v sklopu Kozmijanovih dnevov na Krki.

Organizator Avirateka, Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični skupaj z občino Ivančna Gorica prek Zavoda Prijetno domače organizira že sedmi tradicionalni Aviratek. Udeleženci organiziranega teka z ovirami bodo morali na razdalji osmih kilometrov premagati 20 pristnih in hudomušno poimenovanih ovir, postavljenih na poljskih in gozdnih poteh v okolici Šentvida pri Stični. Dogodek je namenjen odraslim in polnoletnim osebam, za najmlajše pa bo organiziran mini aviratek. Dogodek Aviratek združuje druženje, pristno pustolovščino in dobrodelnost.

Rokometni klub SVIŠ Ivančna Gorica vabi na rokometno tekmo 1.b rokometne lige med domačo ekipo in ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Tekma bo na sporedu v soboto, 28. septembra 2019, ob 19. uri, v športni dvorani OŠ Stična. Sponzor tekme je Blaževa pekarna iz Vira pri Stični.

Sekira je orodje, ki je z ljudmi že od samega začetka, zato jo dojemamo kot nekaj samoumevnega in ji ne posvečamo velike pozornosti. Ker si našo pozornost vsekakor zasluži, smo se odločili, da organiziramo 3. DAN SEKIRE ter 2. DRŽAVNO PRVENSTVO V METU KRPANOVE DVOJNE SEKIRE.Prireditev na Lavričevi koči na Gradišču nad Šentvidom in Stično bo potekal v nedeljo, 29. septembra 2019, od 9.00 do 20.00 ure.

V nedeljo, 29. septembra 2019, ob 10. uri bo v cerkvi sv. Kozme in Damijana slovesna sveta maša in romarski shod. Somaševanje bo vodil domači župnik Dejan Pavlin. Na žegnanju sodeluje pritrkovalska skupina iz Smlednika. Ob 19.30 uri pa Župnija Krka v sodelovanju s Kulturnim in Turističnim društvom Krka vabi na koncert sakralne glasbe.

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki