Izpostavljamo

Tretji mednarodni folklorni festival Šentfolk 2019

Ivančna Gorica, 24.09.2019


V teh dneh se je zaključil 3. Mednarodni folklorni festival ŠentFolk, ki je potekal v organizaciji Kulturnega društva Vidovo. V goste so povabili tudi skupine iz Moldavije, Srbije in Ukrajine. Moldavijo je zastopala skupina Folk Group LIA, Srbijo skupina iz Kulturnega centra »Izvor« Valjevo, Ukrajino pa Plesni ansambel Veselka.
Festival se začel že v petkovih dopoldanskih urah, kjer so skupine nastopile v Domovih za starejše občane. S svojim živahnim poplesavanjem so popestrile dan starejšim občanom iz Grosuplja, Škofljice in Ljubljane-Fužine. V večernem času pa je potekal Mednarodni folklorni večer v Grosuplju.
V soboto, 21. 9. 2019, je v jutranjih urah na Sokolski ulici v Ivančni Gorici potekal t. i. tematski dan »Folklorni dan na tržnici«. Obiskovalcem so se v povorki predstavile folklorne skupine Kulturnega društva Vidovo, folklorna skupina Kulturnega društva Sv. Mihaela Grosuplje in skupine iz tujine. Po dogajanju na tržnici je predstavnike posameznih skupin v sejni sobi občine Ivančna Gorica sprejel še župan Dušan Strnad. Po predstavitvi občine so skupine odšle na nastope v Trebnje, Višnjo Goro in Žužemberk.
Ob 19. uri pa je v Domu kulture Šentvid pri Stični potekala osrednja prireditev festivala ŠentFolk, kjer so se tuje skupine predstavile z dvema nastopoma, na polovici programa pa se je s plesno točko predstavila še domača Folklorna skupina Vidovo. Zbrane sta na prireditvi nagovorila tudi direktor ŠentFolka Tim Kostrevc in župan Dušan Strnad.

Po besedah organizatorjev so bile gostujoče skupine nad lepotami Slovenije in naše občine navdušeni. Prav tako so bili navdušeni obiskovalci, ki so nastope folkloristov večkrat nagradili z bučnim aplavzom.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki