V občini Ivančna Gorica letos 189 prvošolčkov

Ivančna Gorica, 02.09.2019


Danes je po vsej državi zazvonil šolski zvonec in začelo se je novo šolsko leto 2019/2020. V občini Ivančna Gorica je letošnji šolski prag prvič prestopilo 189 učencev od skupno 1730-ih. Osnovna šola Stična, skupaj s podružnicami v Ambrusu, Krki, Muljavi, Stični, Višnji Gori in Zagradcu ima 134 prvošolčkov, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični pa s podružnico v Temenici 55 prvošolčkov.
Prvošolčki na OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični

Že tradicionalno je na prvi učni dan prvošolčke in njihove starše z nagovorom pospremil tudi župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. V jutranjih urah se je udeležil sprejema v šentviški šoli, kjer bo prvi razred obiskovalo 51 učencev, v nadaljevanju obiska pa pozdravil še učence matične Osnovne šole Stična (36 učencev) in učence Podružnične šole Višnja Gora (36 učencev). Kot je župan v nagovorih dejal, se tudi sam rad spominja svojega prvega šolskega dneva. Otrokom je povedal, da se naj ne bojijo vstopiti v hram učenosti in si nabrati znanja, ki ga bodo kasneje še kako potrebovali v življenju. »Poleg znanja pa nikar ne pozabite na prijateljstvo, povezovanje in sodelovanje. To so vrednote, ki jih boste potrebovali skozi celo življenje« je zaključil Strnad. V nagovoru se je še posebej zahvalil članom Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, ki skupaj s Policijsko postajo Grosuplje skrbijo za varno pot v šolo.
Prvošolčki Podružnične šole Višnja Gora

Na sprejemih so vrstniki višjih razredov za prvošolce pripravili zanimive kulturno – zabavne programe in jim še olepšali prvi vstop v šolo. Zbrane učence sta poleg župana nagovorila tudi ravnatelja obeh šol in sicer Marjan Potokar iz OŠ Stična in Janez Peterlin iz OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični.
Vsak prvošolček je ob vstopu prejel tudi občinsko spominsko darilce in sicer knjigo Škrat Ivan in princesa Ivanka – začetek iskanja zakladov v deželi Prijetno domače, s strani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica pa odsevni trak, kresničko in rutico.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki