Izpostavljamo

Otvoritev razstave »Višnja Gora v očeh mladih«

Ivančna Gorica, 29.07.2019


Prizadevni delavci Turističnega društva Višnja Gora so med 26. in 28. 7. 2019 pripravili že 22. Anin sejem. Tradicionalno so semanje dneve začeli s petkovo prireditvijo, kjer so tokrat v prostorih Mestne hiše odprli slikarsko razstavo devetnajstih del učencev Osnovne šole Stična s podružnicami Višnje Gore in Zagradca.
Učenci teh šol so se odzvali vabilu Turističnega društva Višnja Gora na slikarski natečaj ob 90-letnici društva z naslovom »Višnja Gora v očeh mladih«. Strokovna komisija, ki je ocenjevala prispela dela je imela kar težko nalogo izbrati tri najboljše, saj so vse slike dobro delo mladih ustvarjalcev.

Nazadnje se je komisija odločila, da podeli tri enakovredne nagrade, ki so jih prejele Zoja Jevnikar, iz PŠ Višnja Gora, Neja Kastelic iz PŠ Zagradec in Pia Pajk iz OŠ Stična. Udeležence odprtja razstave in navzoče avtorje so nagovorili podžupan Tomaž Smole, častni predsednik Občinske turistične zveze Pavel Groznik in predsednik društva Jože Gros. Kot je povedal Gros to razstavo mladih umetnikov posvečajo tudi bogati zgodovini turističnega društva, ki letos praznuje 90-letnico obstoja. Podžupan Smole pa je še posebej izrazil navdušenje nad umetnijami, kjer so mladi likovni ustvarjalci odlično upodobili simbiozo med višnjanskim polžem in tu rojeno kranjsko čebelo.

Odprtje razstave sta popestrila nastopa mlada glasbenika, Maj s kitaro in violončelistka Sara. Po odprtju razstave so se navzoči zadržali v prijetnem druženju.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki