Izpostavljamo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Ivančna Gorica, 26.07.2019


Prihajajoči dnevi v občini Ivančna Gorica ponovno ponujajo številne prireditve, na katere ste vljudno vabljeni.
Vljudno vabljeni na zaključne predstavitve udeležencev Raziskovalnega tabora študentov biologije 2019 – Ivančna Gorica. Študentje so med 17. in 26. julijem 2019 pod nadzorom izkušenih mentorjev raziskovali rastlinski in živalski svet v okolici Ivančne Gorice. Na taboru je delovalo 9 različnih raziskovalnih skupin: botanika, glive, pajki, metulji, kačji pastirji, speleobiologija, plazilci, dvoživke in netopirji. V petek, 26. 7. 2019, ob 16. uri, bodo udeleženci tabora predstavili rezultate svojega dela in tako omogočili vpogled v poznavanje favne in flore v okolici Ivančne Gorice.

Turistično društvo Višnja Gora je skupaj z drugimi višnjanskimi društvi od petka, 26. julija, do nedelje 28. julija, pripravilo vrsto rokodelskih, kulturnih, zabavnih in kulinaričnih prireditev. V starem mestnem jedru Višnje Gore, kjer v sožitju bivata polž in kranjska čebela, bodo potekale pod okriljem tradicionalnega, že 22. Aninega sejma. Obiskovalci sejma se bodo lahko preizkusili na polžjih dirkah, otroci pa bodo lahko izvedli dosojeno kazen za »grešnega kozla«.

Društvo podeželske mladine KALČEK pa vabi na regijsko tekmovanje v oranju, ki bo posvečeno dolgoletnemu oraču in funkcionarju Zveze oračev Slovenije g. Lojzetu Avšiču. Celodnevno dogajanje se bo začelo v nedeljo, 28. julija, s pričetkom ob 9. uri, v Gorenji vasi pri Ivančni Gorici.

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki