Izpostavljamo

V Višnji Gori in Zagradcu prvo izobraževanje o vzreji matic

Ivančna Gorica, 04.07.2019


V soboto, 29. junija 2019, je v rojstnem kraju Kranjske čebele v Višnji Gori, v organizaciji Slovenske čebelarske akademije ter podpori Čebelarske zveze Slovenije in Občine Ivančna Gorica, potekalo prvo izobraževanje na temo osnov vzreje matic. Prvem tovrstnem izobraževanju, ki deluje pod okriljem Kmetijskega inštituta Slovenije, je prisluhnil tudi podžupan občine, Tomaž Smole.
Teoretični del izobraževanja je vodil Peter Kozmus, v. d. predsednika mednarodnega združenja čebelarskih organizacij Apimondia. V dopoldanskem času je v Mestni hiši Višnje Gore opravil predstavitev s področij veljavne zakonodaje vzreje matic, selekcije in odbire čebeljih družin, predstavitev različnih tehnologij vzreje matic, prahe matic ter pakiranje in trženje matic.
Praktični del se je nadaljeval v popoldanskem času pri članu Čebelarskega društva Krka-Zagradec in vzrejevalcu Henriku Zaletelju v Zagradcu. Udeležencem je predstavil svojo prakso vzreje matic.

Po besedah Kozmusa je sobotni dogodek pomembna prelomnica v delovanju Slovenske čebelarske akademije in bodo ob prvem izobraževanju sledila še mnoga druga, ki bodo namenjena predvsem tujim udeležencem.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki