Diakonsko posvečenje Mateja Rusa iz župnije Šentvid pri Stični

Ivančna Gorica, 27.06.2019


Po nekaterih cerkvah v Sloveniji so minule dni potekala diakonska posvečenja, tako kandidatov za duhovništvo kot pripravnikov za stalne diakone. Letošnje diakonsko posvečenje za Ljubljansko nadškofijo je potekalo v torek, 25. junija, v župnijski cerkvi Šentvid pri Stični.
Sveto mašo z diakonskim posvečenjem je v šentviški župnijski cerkvi sv. Vida daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Diakonsko posvečenje je prejelo šest kandidatov za duhovništvo, in sicer domačin Matej Rus iz župnije Šentvid pri Stični, Anže Cunk iz župnije Kranj-Kokrica, Martin Leban iz župnije Jesenice, Tilen Oberwlder Zupanc iz župnije Jarše, Janez Potisek iz župnije Dol pri Ljubljani ter lazarist Rok Vinko Žlender iz župnije Maribor – sv. Marija. Za stalna diakona sta bila posvečena še Boštjan Koprivec iz vrhniške župnije ter Ivan Bizjak iz župnije Šmartno pod Šmarno Goro.

Prisluhnite sveti maši z diakonskim posvečenjem v Šentvidu pri Stični
Povezava >>

Prisluhnite pozdravu in uvodu v sveto mašo z diakonskim posvečenjem v Šentvidu pri Stični
Povezava >>

Prisluhnite pridigi med sveto mašo z diakonskim posvečenjem v Šentvidu pri Stični
Povezava >>

Prisluhnite sklepu svete maše z diakonskim posvečenjem v Šentvidu pri Stični
Povezava >>

Vir in foto: Tatjana Splichal in Vatican news


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki