Ob krajevnem prazniku še olepšali vaško jedro v Ambrusu

Ivančna Gorica, 26.06.2019


V Ambrusu so že 28. leto zaporedoma na predvečer dneva državnosti zbrali krajani Krajevne skupnosti Ambrus. Prireditev z naslovom »Doživimo vaško jedro« je potekala v okviru praznovanja krajevnega in državnega praznika.
Tradicionalni dogodek, ki ga je pripravila Krajevna skupnost Ambrus v sodelovanju s turističnim, gasilskim in kulturnim društvom, se je začela v ambruškem vaškem jedru. Pred letom dni so prav na krajevni praznik slovesno odprli Ambruški park kulture. Poleg knjigobežnice, razstave skulptur in mozaikov, polhovih škatel umeščene na kostanj v centru vasi in odtisov mnogih dlani, so park popestrili še z dodatnimi umetninami. Drevesa v parku so okrasili s spreletavanjem keramičnih čebel, ob turistično informativni točki pa so postavili ikebani z rožicami in čebelami. Slednji umetnini sovpadata v trinajsto letno avtorsko razstavo keramike, ki je v javni prostor umeščena trajno. Izdelki so nastali v sklopu otroškega ex-temopre keramike, pod vodstvom članice Likovne skupine KD Ambrus, gospe Marjete Baša. Praznik so popestrili še z razstavo otroških likovnih del z naslovom »Gibanje« pred župniščem. Delavnico je vodila ljubiteljska slikarka in članica likovne skupine, gospa Pavla Jakopič - Pavl'ca.
Praznovanje se je nadaljevalo na športnem igrišču ob Podružnični šoli Ambrus. Zbrane krajane sta nagovorila predsednik krajevne skupnosti Stane Tekavčič in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Župan je v nagovoru izrekel zahvalo in čestitke krajanom, ki že 28 let ohranjajo tradicijo praznovanja državnega in krajevnega praznika. »To je porok, da vaš kraj živi in delate v skupno dobro. Čestitam vsem, ki se trudite, da so kraji iz leta v leto lepši. Zagotovo bo še lepše, ko bomo skupaj uredili cesto in pločnik skozi center vasi Ambrus ter v bližnji prihodnosti v vaše kraje »pripeljali« še kanalizacijo«. Nagovor je zaključil z voščilom ob državnem prazniku naše ljube Slovenije.

Poseben čar praznovanju so dale članice Glasbene skupine Amabile in plesalci Plesne šole Guapa. Večer se je zaključil s tradicionalnim golažem ter druženjem krajank in krajanov Ambrusa.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki