Izpostavljamo

V Šentvidu pri Stični obujajo »kulturni teden« in »krajevni praznik«

Ivančna Gorica, 05.06.2019


Letošnji jubilejni 50. Tabor slovenskih pevskih zborov bodo v Šentvidu pri Stični obogatili s številnimi novostmi. Obudili bodo kulturni teden in krajevni praznik.
Praznovanje letošnjega jubileja se je začelo že zadnjega v maju z osrednjo svečanostjo ob prazniku občine Ivančna Gorica. Nadaljevalo pa se bo s kulturnim tednom, ki bo potekal med 7. in 16. junijem. V tem času se bodo v Šentvidu pri Stični odvijale različne kulturne prireditve: od folklornih plesov do koncertov domačih pevcev in pevk, otvoritve likovne razstave in dobrodelne prodaje umetnin lokalnih ustvarjalcev.

Osrednja prireditev pa bo praznovanje krajevnega praznika v četrtek, 13. junija, ob 18. uri, kjer nas bodo med drugim razveselile pesmi domačih pevskih zborov in ples naših najmlajših krajanov. Na proslavi bodo predstavili tudi zbornik ob 50. obletnici zgodovine Tabora.
Kulturni teden se bo zaključil s 50. Taborom slovenskih pevskih zborov 15. in 16. junija 2019.

Veliko pozornosti bodo Šentvidčani letos posvetili izgledu kraja. V ta namen organizirajo posebno cvetlično okrasitev Šentvida pri Stični. Večji cvetlični aranžmaji, ki jih bodo pripravili in zanj skrbeli člani društev in učenci osnovne šole, bodo pripravljeni vzdolž osrednje krajevne prometnice, od gasilnega doma do osnovne šole.

Vabljeni, da se prireditev udeležite v čim večjem številu.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki