Zborallici prva nagrada v kategoriji mešanih komornih zborov na festivalu v Bijeljini

Ivančna Gorica, 14.05.2019


Mešani pevski zbor Zborallica, ki deluje v okviru Kulturnega društva Stična, se je pretekli vikend udeležil zborovskega festivala Majske muzičke svečanosti, ki se je odvijal v Bijeljini. Skozi celoten vikend je potekalo tekmovanje v sedmih kategorijah, in sicer so tekmovali otroški zbori, sakralni zbori, pevci ljudskih pesmi, ženski zbori, mešani zbori, mešani komorni zbori ter solo pevci. Ta vikend je bilo v Bijeljini zbranih 1200 pevcev iz Srbije, Bosne in Hercegovine in Slovenije.
Zborallica je v nedeljo, 12. maja, skupaj z devetimi zbori tekmovala v kategoriji mešanih komornih zborov (do 28 pevcev). V svojem programu so zapeli slovensko ljudsko pesem Igraj kolce, Rheinbergerjev motet Abendlied iz obdobja romantike, Engel Rammstainov ter evrovizijsko zmagovalno pesem Molitva, v priredbi zborovodje Zborallice, Janje Omejec Strnad. Pevcem se je žrtvovanje precej prostega časa za vaje v kulturni dvorani v Stični obrestovalo, saj so v svoji kategoriji z 98 točkami prejeli zlato priznanje, postali pa so tudi zmagovalci v svoji kategoriji.

V nedeljo, 12. maja 2019, so v večernih urah nastopili na koncertu zmagovalcev, ki se je odvijal v Kulturnem centru v Bjeljini. Petčlanska komisija je izbrala, da ponovno zapojejo slovensko ljudsko pesem Igraj kolce. Z izvedbo so prejeli bučen aplavz in s tem potrditev, da se vsak trud poplača.

Ampak sedaj še vedno ne bo časa za počitek, saj že 26. maja ob 16. uri pripravljajo Koncert ob 10. obletnici delovanja z gosti. Še isti dan bodo ob 20. uri koncert ponovili. Če si želite slišati delček zmagovalnega programa ter se obrniti v preteklih deset let delovanja Zborallice, lepo vabljeni v Stično.

Vabi vas Mešani pevski zbor Zborallica!

Čestitkam se pridružuje tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki