Sedmi pohod po krožni poti v celoti prehodilo 40 pohodnikov

Ivančna Gorica, 12.05.2019


Za številnimi pohodniki je še sklepni del tridnevnega pohoda po Krožni poti Prijetno domače. V zgodnjih jutranjih urah so se pohodniki v muhastem vremenu iz Muljave podali na pot po zadnjih dveh info točkah.
Zaključna fotografija najbolj vztrajnih pohodnikov s pogledom na Ivančno Gorico

Po jutranji kavici na Jurčičevi domačiji so se preko Polževega podali proti Višnji Gori. Po ogledu čebelnjaka in obeležja Kranjske čebele v starem mestnem jedru je sledilo žigosanje pri info točki v Višnji Gori. Od tu jih je pot vodila do mestnega kopališča v Višnji Gori, kjer je krajevna skupnost poskrbela za okusen golaž. Po vzponu po Poti dveh slapov so prikorakali na Leskovško planoto, od tu pa nadaljevali proti najvišjemu vrhu občine Obolno. Pod občinsko zastavo, ki plapola na vrhu Obolnega, se je pohodnikom pridružil tudi župan Dušan Strnad. Sledil je še spust proti zadnji info točki v Metnaj in vzpon do Lavričeve koče na Gradišču nad Šentvidom in Stično.

Po okrepčilu se je s podelitvijo priznanj najbolj vztrajnim pohodnikom tudi uradno zaključil, zdaj že lahko rečemo, tradicionalni 7. Pohod po Krožni poti Prijetno domače.

In še najpomembnejši podatek. Letošnjo krožno pot po vseh dvanajstih info točkah je uspelo obkrožiti kar 40 pohodnikov. Po prvih podatkih so v treh dneh prehodili preko 112 kilometrov.

Iskrene čestitke!

Več sledi...


Fotogalerija 3. dne >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki