Gasilci so počastili svojega zavetnika svetega Florijana

Ivančna Gorica, 08.05.2019


Sveti Florijan je priljubljen svetnik in priprošnjik za zaščito pred ognjem. Njegov god praznujemo 4. maja, še posebej pa se mu priporočajo gasilci, ki so se v teh dneh številčno udeležili t.i. Florijanovih maš. Maše so potekale v več krajih občine Ivančna Gorica, v nadaljevanju pa objavljamo nekaj foto utrinkov iz Muljave, Krke, Velikih Češnjic in Višnje Gore.
V soboto, 4. maja je v cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori potekala sektorska Florjanova maša, ki ga je letos gostilo Prostovoljno gasilsko društvo Kriška vas. Maši so prisostvovali še člani gasilskih društev Višnje Gore in Vrha pri Višnji Gori. Po maši je sledilo družabno srečanje v gasilskem domu v Kriški vasi.
Na prvo nedeljo v maju so na Florjanovi maši v Velikih Češnjicah zbrali člani gasilskega sektorja Šentvid. Maše so se udeležili člani PGD Šentvid pri Stični, PGD Radohova vas, PGD Temenica, PGD Sobrače, PGD Dob pri Šentvidu in PGD Hrastov Dol. Gasilci se v Velikih Češnjicah zbirajo že tradicionalno, saj je v tamkajšnji podružnični cerkvi sv. Ane nahaja oltar zavetnika gasilcev.
Prav tako so se v nedeljo v cerkvi Marijinega vnebovzetja na Muljavi na Florjanovi maši zbrali člani gasilskih društev sektorja Stična. Poleg gostujočega gasilskega društva iz Muljave so se svečane povorke in maše udeležila še sosednja društva PGD Stična, PGD Ivančna Gorica, PGD Metnaj ter prijateljsko društvo PGD Dobrnič iz Gasilske zveze Trebnje. Bogoslužje je vodil domači župnik Dejan Pavlin. Po končani maši je sledilo druženje gasilcev v novem gasilskem domu na Muljavi.
»Gasilsko« mašo v cerkvi sv. Kozme in Damijana so v nedeljo imeli tudi na Krki. Zbrali so se člani gasilskih društev sektorja Zagradec iz gasilskih društev Krka, Korinj, Ambrus in Zagradec.

Foto: Miha Virant, Ana Poljšak, Gašper Erjavec in Anica Kozinc

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki