Pestro majsko dogajanje v knjižnici Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 07.05.2019


ŠTUDENTE IN SREDNJO GENERACIJO VPISUJEJO NA BRALNA SREČANJA:
V torek, 7. maja ima Bralni klub »Kranjska čbelica« zadnje srečanje to sezono. Brali bodo knjigo Tatjane Tolstoj: Tuja lepota. Študenti in populacija srednjih let, ste pa vljudno vabljeni na bralna srečanja, ki se bodo za vas pričela v oktobru. Prijave zbirajo do zasedbe mest na 031 707 978. Na isti številki dobite tudi dodatne informacije. Srečanja potekajo tako, da se določi knjigo, ki jo udeleženci preberejo, na naslednjem srečanju pa se o njej pogovorijo. Pogovor je strukturiran.
TEHNIKE SPROŠČANJA: V sodelovanju z ZD Ivančna Gorica in Centrom za krepitev zdravja bo zopet potekala preventivna delavnica zdravja. Tokrat vas vabijo na predavanje o tehnikah sproščanja. Vodila jo bo Larisa Oblak, univ.dipl.psih. Vstopnine ni. Vabljeni ste v sredo, 8. maja, ob 17. uri.
RAZSTAVA PEDRO OPEKA: Življenje, ki je zrastlo na smetišču: Razstava fotografske dokumentacije o začetkih delovanja Pedra Opeke na Madagaskarju je delo fotografa Karla Hernčiča. Ob razstavi bo krajši pogovor z avtorjem, predstavitev knjig o Pedru, seveda vas na ogled vabijo še ves mesec do sredine junija. Na otvoritev vas vabijo v četrtek, 9. maja, ob 17. uri. Vljudno vabljeni vsi, ki vas zanima dobrodelnost ali pa tisti, ki želite kak navdih na temo "da se marsikaj da".
SREČANJE S PISATELJICO BRONJO ŽAKELJ, avtorico knjižne uspešnice »Belo se pere na devetdeset« (na trgu je že peti ponatis v manj kot letu dni), bo v Knjižnici Ivančna Gorica, v sredo, 15. maja, ob 19. uri. Vstopnine ni, prijave pa zbiramo do zasedbe mest. Pokličite ali sms s poizvedbo pošljite na 031 707 978. Pohitite, prostor je majhen, mesta pa hitro pohajajo.
SPREJEMI DRUGOŠOLCEV MED BRALCE že potekajo. Vse leto so naše učiteljice in knjižničarke drugošolce pripravljale na ta dogodek. Gre za večsmerni proces, za osvajanje tehnike branja, hkrati pa celoletnega ozaveščanja o pomenu branja. Drugošolce letos ob zaključku obišče lik Zelene bralke (Tinca), vsi drugošolci pa s strani županstva prejmejo zelene majice z napisom »Že berem sama« in »Že berem sam«.
SPREJEM MED BRALCE Z ŽUPANOM »Že berem sam«: Slavnostna prireditev bo letos v Zagradcu, majice podeli promotor branja, župan Dušan Strnad. Letošnji gost je ilustrator Jure Kralj, ki je narisal tudi ilustracije bralca in bralke za potrebe tega projekta: za učne liste z zgodbico in majice, mogoče bo kdaj kaj sredstev za slikanico, ki naj bi bila didaktični pripomoček, spodbuda za delo z bralci. Slavnost, ki jo pripravlja Petra Volkar z ekipo knjižničark, bo potekala 16. maja. S tem bomo počastili tudi Slovenski teden knjige, ki bo letos od 15. do 18. maja.

Berite svojim otrokom, kupujte in izposojajte si knjige, da ne bo slovenščina res postala le še jezik za domačo uporabo, vse ostalo pa bo in je že vedno bolj v angleškem jeziku, kot so na okroglih mizah poudarjali ob Svetovnem dnevu knjige.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki