Tradicionalna prvomajska budnica Godbe Stična

Ivančna Gorica, 06.05.2019


Na letošnje sončno prvomajsko jutro je številne občane občine Ivančna Gorica prebudila tradicionalna budnica Godbe Stična. Godbeniki že več let zaporedoma skrbijo, da s svojim igranjem prebujajo krajane na praznični dan.
Godbeniki so začeli že ob 6. uri zjutraj pri gasilskemu domu Stična. Nadaljevali so proti »staremu« in »novemu« delu Vira pri Stični. Pot jih je zatem vodila proti Gabrju pri Stični, kjer jih je pričakal novoizvoljeni predsednik stiške krajevne skupnosti Klemen Ceglar. Od tu so nadaljevali proti Rogljevim, kjer so bili prav tako lepo sprejeti. Odpeljali so se tudi proti Šentvidu in sicer v Velike Češnjice, kjer jih je z dobrodošlico in hrano pričakal občinski svetnik Jože Anžlovar s krajani. Sledil je odhod proti Višnji Gori. Ob 10. uri so jih pričakali »meščani« v starem mestnem jedru, s predsednikom krajevne skupnosti Jankom Zadelom na čelu. Po odhodu iz srednjeveškega mesteca, so se ustavili še na Veliki Dobravi, kjer zvokom koračnic prisluhnejo vsi vaščani. Pot so nadaljevali še do »Kafehauza, kjer jih pričaka najboljša kava, zaključili pa so že tradicionalno v Mekinjah nad Stično z golažem.
Stiški godbeniki se še enkrat zahvaljujejo vsem prebivalcem omenjenih vasi in občanom občine Ivančna Gorica za prijetne dobrodošlice ob sprejemu. Sporočajo pa še: »Upamo, da nas je slišal tudi podžupan Tomaž Smole. Nismo pa povsem prepričani, če smo ga zbudili«.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki