Izpostavljamo

Dobrodelna Zagraška mama

Ivančna Gorica, 15.04.2019


V petek, 12. aprila, ob 19. uri, je bila v dvorani Kulturnega doma Zagradec 18. zaporedna uprizoritev komedije Zagraška mama, avtorice Dragice Šteh. Gledališka igra je imela dobrodelno noto, saj gredo zbrani prostovoljni prispevki v sklad ZA VESNO, hčerko pokojne kulturne ustvarjalke Polone Hrovat iz Ambrusa.
Ura je bila 18.07 ko prva obiskovalka vstopi dvorano in vpraša, kje se lahko kupi vstopnice. Igralci so se spogledali, vzeli svoje stvari z odra in se umaknili v zaodrje, med tem pa si prigovarjali: »K so že pršli? Sej je bla kumej 6 ura.« Postopoma so obiskovalci napolnili zagraško dvorano, med njimi pa sta bila tudi avtorica Dragica Šteh z družino in župan Občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad. Luči so se ugasnile, v ozadju se je zaslišala pesem, na odru pa je obsvetljena v gugalniku sedela mama in molila. Miren začetek, ki obiskovalcu še prav nič ne namigne, kaj se bo dogajalo v nadaljevanju. No, po dvorani je bilo slišati smeh, ki se je stopnjeval vse do zaključka, ko je mama praznovala 90. rojstni dan in prejemala darila. Mama namreč zelo slabo sliši in odločila se je, da temu naredi konec, zato si umisli slušni aparat. Za to pa nihče od domačih ne sme izvedeti, zato je sam konec igre še toliko bolj humorističen.
   
Člani Gledališke skupine Zagradec so s svojo izvedbo igre še 18. zapored napolnili dvorano in poskrbeli za veselje in smeh med publiko, ki jih je na koncu nagradila z zasluženim stoječim aplavzom. Na koncu se je vodja gledališke skupine Sabina Vovk vsem zbranim zahvalila za udeležbo in prispevke, ki so jih namenili. Ker je bila predstava dobrodelna, je zbrani znesek tudi omenila: zbrali so natanko 924 €, Gledališka skupina Zagradec, ki je sekcija Kulturnega društva Zagradec, pa bo v sklad dodala še preostanek, tako da bodo skupaj v sklad ZA VESNO prispevali 1000 €.

Kot ima župan navado, se je na koncu fotografiral z 90-letno jubilantko, celotno igralsko zasedbo in avtorico besedila.

Fotogalerija >>
Zapisala: Sabina Vovk, vodja Gledališke skupine Zagradec, fotografije: Gašper Stopar

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki