Izpostavljamo

Pestro februarsko dogajanje v knjižnici Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 06.02.2019


Knjižnica Ivančna Gorica je v mesecu februarju pripravila številne dogodke, ki ga začenjajo s praznovanjem Prešernovega dne z otvoritvijo likovne razstave Damjana Roglja in zaključujejo s počitnicami v knjižnici za osnovnošolce.

PRAZNOVANJE PREŠERNOVEGA DNE Z OTVORITVIJO LIKOVNE RAZSTAVE DAMJANA ROGLJA bo v knjižnici, 7. februarja, ob 10. uri dopoldan. Otvoritev likovne razstave pripravljajo z Društvom paraplegikov ljubljanske pokrajine, predstavlja pa se njihov član Damjan Rogelj. Člani društva na invalidskih vozičkih pridejo z dvema kombijema, sicer pa zbirajo tudi za nov kombi, lahko sodelujete z SMS-om na 1919 (s pripisom KOMBI5 in tako prispevate 5 evrov). Tako bomo v druženju z ustvarjalci, ki kljub telesnim omejitvam, ne poznajo meja, počastili Prešernov dan, sicer pa bo ob tej priložnosti tudi krajši kulturni program z nagovori gostov.

Z ZNANJEM DO BOLJŠEGA ZDRAVJA: Zdravstveni dom Ivančna Gorica in Knjižnica Ivančna Gorica vabita na nadaljevalna predavanja iz cikla "Z znanjem do boljšega zdravja". Vsi poznamo problem, ko "moraš nekaj skuhati na hitro". Takrat se poslužujemo predpripravljene hrane. O tem, katera hrana je primerna ali ni primerna, bodo spregovorile prehranske strokovnjakinje iz ZD Ivančna Gorica v Knjižnici Ivančna Gorica na predavanju "Ali veš, kaj ješ?" v sredo, 6. 2. 2019, ob 17. uri.

URA PRAVLJIC S PALČKOM BRALČKOM bo zopet v sredo, 20. februarja, ob 17. uri. Še vedno se je možno prijaviti, prijave zbirajo do zasedbe mest, prijava pa velja do konca sezone. Ure pravljic so primerne za otroke od petega leta starosti.

POČITNICE V KNJIŽNICI ZA OSNOVNOŠOLCE bodo letos potekale v večernih urah. »Ko se stemni, nas še zadnji zasneženi grički stresejo s svojih hrbtov in takrat se bomo lahko igrali na toplem, v knjižnici. Za vas smo pripravili priljubljeno obliko druženja, socialne (družabne) igre s knjigo. Igrali se bomo igre na temo »ZIMSKI ŠPORTI«. Dejavnosti bodo potekale vsak dan počitnic od 17. do 18.30 ure in sicer po naslednjem tematskem vrstnem redu: smučanje, skoki, hokej, sankanje, biatlon. Si ne predstavljate tega v knjižnici? Preizkusite, kaj vse zmorejo igre in knjige, katerih skupna točka je domišljija. Prijave za otroke prve in druge triade OŠ že zbiramo do zasedbe mest na tel. št. 7878 121 ali osebno za izposojevalnim pultom«, še sporočajo iz knjižnice Ivančna Gorica.

OSTALE DEJAVNOSTI
, kot so »Družinska pravljica ob kamišibaju«, »Ustvarjamo iz knjig«, »Beremo s Tačkami«, »Slovensko-angleške ure pravljic« in delavnica o odnosih »Midva« so do aprila polno zapolnjene. Vseeno vas vabijo, da pustite svoje kontakte in vas pokličejo, kadar kdo od prijavljenih odpove udeležbo.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki