10-letnica Kulturnega društva Harmonija

Ivančna Gorica, 21.11.2018


V nedeljo, 18. 11. 2018, so pevke Ženskega pevskega zbora Harmonija praznovale 10-letnico delovanja, obenem pa so praznovale tudi 10-letnico ustanovitve Kulturnega društva Harmonija.
V dvorani Kulturnega doma Stična se je odvil koncert raznolikih pesmi z naslovom »Kam le čas beži …«. Pevke so se nam predstavile z ljudskimi, umetnimi in narodno-zabavnimi pesmimi, med domačimi so se znašle tudi tuje pesmi. Pevke so v goste povabile sopranistko Ivico Kocjan Anderlič, Oktet fantov KD Stična ter Dekliško vokalno skupino Nimfe. Poleg pestrega izbora pesmi in gostov so k vzdušju prispevali tudi številni instrumentalisti.
Kljub natrpanemu urniku in volilnemu dnevu se je povabilu odzval tudi župan Dušan Strnad, ki je predsednici KD Harmonija, Darinki Petek, izročil spominski kovanec Prijetno domače za 10-letnico delovanja kulturnega društva. Župan je v svojem nagovoru dejal, da je ŽePZ Harmonija eden redkih pevskih zborov v samem kraju Ivančna Gorica in da želi, da bi s tradicijo prepevanja gospe še nadaljevale. Na koncu pa jim je še zaželel, da bi 15-letnico praznovale v novem Kulturno upravnem centru Ivančna Gorica.
Povabilu so se odzvale tudi ustanoviteljice KD Harmonija, ki so prijele priznanja s strani Zveze kulturnih društev občine Ivančna Gorica, zahvale pa so prejele pevke, ki v zboru pojejo od samega začetka.

Koncert se je zaključil s skupnima pesmima vseh nastopajočih, v prijetnem in domačem vzdušju pa je sledilo še druženje po koncertu.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki